Kestävä tulevaisuus

Kestävä tulevaisuus

shutterstock_96898810.jpg
Suomalaisen teknologiateollisuuden tehokkuus ja vähäpäästöisyys on globaali ekoteko, sillä Suomi on maailman edelläkävijä vähäpäästöisen teknologian käytössä.

Suomalainen teknologiateollisuus on panostanut jo vuosikymmeniä tuotteiden ja tuotannon ympäristövaikutusten pienentämiseen. Vastuullisuus kannattaa paitsi ympäristön, myös liiketoiminnan näkökulmasta: samalla kun yritys säästää energia- ja materiaalikustannuksissa, vähenevät myös ympäristöä kuormittavat päästöt.

Metallit ovat 100-prosenttisesti kierrätettäviä

Kiertotalous on pitkällä suomalaisessa teknologiateollisuudessa. Hukkaa ei synny ja tuotteet ja materiaalit sekä niiden arvo säilyvät tai jopa kasvavat kierrossa. Kierrätettävät materiaalit ja raaka-aineet korvaavat usein luonnosta saatavat uudet raaka-aineet.

Suomalaisen teknologiateollisuuden tehokkuus ja vähäpäästöisyys on globaali ekoteko, sillä Suomi on maailman edelläkävijä vähäpäästöisen teknologian käytössä. Lisäksi Suomessa kehitetyillä teknologioilla ja tuotteilla pystytään vähentämään globaaleja päästöjä.

Ympäristöosaaminen onkin suomalaisen teknologiateollisuuden valttikortti. Kehittyvissä teollisuusmaissa, kuten esimerkiksi Kiinassa ja Intiassa, ympäristöä säästävillä teknologioilla on kasvavaa kysyntää. Voidaan sanoa, että teknologia pelastaa lopulta maailman.

Katso myös:

Seitsemän totuutta teknologiateollisuudesta -esitys (SlideShare)

Cleantech mahdollistaa kestävän kehityksen

Outoteciltä ratkaisuja jätevesien käsittelyyn

Wärtsilältä aurinkovoimaloita

Enstolta teknologiaa aurinkofarmeihin

Energiatehokkuus kannattaa

Sarlin optimoi paineilman ja energian käytön

Teknoware pienensi hiilijalanjälkeään

Outokummun energiatehokas tuotantoketju

Pemamek mukana energiansäästötalkoissa