Maankoodauskurssi - yritysten lahja Suomelle

Maankoodauskurssi on teknologiayritysten lahja satavuotiaalle Suomelle. Valjastamme huippuosaajien taidot ratkaisemaan suomalaisen yhteiskunnan haasteita.

Maankoodauskurssilla joukko jäsenyritystemme ammattilaisia, tähtikoodareita ja suunnittelijoita, ratkaisee kolmen viikon sprintissä tarkkaan valitun haasteen, joka hyödyttää julkista sektoria - meitä kaikkia. Samalla vauhditamme suomalaisen yhteiskunnan digitalisaatiota. 

Ei raportteja, vaan ratkaisuja.

Maankoodauskurssien teemat, yhteistyökumppanit ja yritykset vaihtelevat. Niitä kaikkia yhdistää kuitenkin se, että niillä tuotetaan todellisia ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Maankoodauskurssin tulos ei ole valmis tuote, mutta se ei ole myöskään raportti tai ideapaperi. Haasteen luonteesta riippuen tulos voi olla vaikkapa prototyyppi, pilotti tai mock-up - jotakin, jonka pohjalta voidaan jatkaa konkreettista kehitystyötä.

Syksyllä 2016 toteutettu ensimmäinen Maankoodauskurssi rakensi liikenne- ja viestintäministeriön toiveesta toimivan alustan ja käyttöliittymän MyDatan hallintaan ja liiketoimintamalleja sen hyödyntämiseen. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna tartutaan moneen tärkeään teemaan kuten syrjäytymisvaarassa olevien ammatillisessa koulutuksessa opiskelevien tunnistamiseen.

Yhteiskunta tarjoaa haasteen, yrityksemme tarjoavat huipputekijät!