Mahdollisuuksien maailmaa rakentamassa

Mahdollisuuksien maailmaa rakentamassa

tehdaskuva
Teknologiayrityksissä pääsee vaikuttamaan siihen, millaisessa maailmassa elämme. Teknologiayritysten lukuisissa ja monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista.

”Teknologia on insinöörien ala.”

Sitäkin, ja paljon muuta. Teknologiayritysten lukuisissa ja monipuolisissa työtehtävissä tarvitaan hyvin erilaista ja eritasoista osaamista teknologian, tuotannon, tuotesuunnittelun, talouden, hallinnon, viestinnän, myynnin, markkinoinnin ja vaikka ympäristövastuullisuuden saralta.

Teknologiateollisuus työllistää suoraan lähes 300 000 ihmistä Suomessa. Suorilla ja avoimilla neuvotteluyhteyksillä työantajien ja työntekijöiden välillä on alalla pitkät perinteet. Työhyvinvoinnista ja -turvallisuudesta huolehditaan. Vakavia työtapaturmia nähdään teollisuudessa nykyisin enää erittäin harvoin. Hyvään johtamiseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota.

Teknologiateollisuuden yritykset rekrytoivat vuosittain lähes 30 000 osaajaa. Heistä noin 60 prosentilla on korkeakoulututkinto ja 40 prosentilla ammatillinen tutkinto. Eniten teknologiayritykset palkkaavat tekniikan ja tietotekniikan osaajia. Onneksi yhden ei tarvitse osata kaikkea!

Katso myös:

Seitsemän totuutta teknologiateollisuudesta -esitys (SlideShare)

Mahdollisuuksien maailma

Rekrytointi käynnissä

Telakan työllisyysvaikutukset ulottuvat laajalle

Hyvä johtajuus

Tarinoita ammateista

Valtra panostaa työhyvinvointiin

Valmet Automotive palkkaa yli 1000 lisää