Kasvu ja uudistuminen - ajankohtaista

16
Heinä
2019
Uutinen
Kasvuhaluiset yritykset nostivat tuoreessa Teknologiateollisuuden Kasvuvoimakartoituksessa osaajien saatavuuden ja rekrytoinnin merkittävimmäksi kasvun onnistumiseen vaikuttavaksi tekijäksi. Vauhdittaakseen ratkaisuiden syntymistä Teknologiateollisuus ry käynnistää strategisen osaamisen kasvuohjelman, jonka tarkoituksena on herättää osaajakysymyksen kiireellisyyteen ja syvyyteen sekä haastaa yritykset näkemään osaaminen osana liiketoimintastrategiaansa ja löytämään omia ratkaisumallejaan.
18
Kesä
2019
Tiedote
46 % vastanneista teknologiayrityksistä tavoittelee yli 10 % kasvua. Suurimpana esteenä kasvutavoitteiden saavuttamisessa nähdään osaavan työvoiman saatavuus ja haasteet henkilöstön rekrytoinnissa, selviää Teknologiateollisuus ry:n teettämästä vuoden 2019 Kasvuvoimakartoituksesta. Kasvukykyiset ja -hakuiset yritykset tekevät asioita hyvin kautta linjan – kasvun asenne on nähtävissä kaikkialla.
10
Kesä
2019
Tiedote
Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.
20
Touko
2019
Tiedote
Puhe on meille luonnollisin tapa ilmaista ajatuksiamme, mutta käyttämämme laitteet ja palvelut eivät ole juurikaan ymmärtäneet meitä. Tähän on tulossa muutos, kun ääneen perustuvista käyttöliittymistä on tulossa luonnollinen osa ihmisen ja koneen välistä vuorovaikutusta. Puheentunnistusteknologia tarjoaa yrityksille paljon mahdollisuuksia liiketoiminnan kehittämiseen.
02
Huhti
2019
MustRead
EU-vertailu paljastaa, että Suomi ei olekaan niin huippu kiertotaloudessa kuin hehkutetaan. Kiertotalous on noussut voimalla EU-agendalle tällä vaalikaudella, mutta asiantuntijat muistuttavat, että olemme aivan alussa. Eurooppalainen kiertotalouspolitiikka herättää myös kritiikkiä ja epäluuloja.
27
Maalis
2019
MustRead
Euroopalla on pian oma instituutio vauhdittamassa innovaatioiden muuttumista euroiksi. Maailman suurin tutkimusrahoitusohjelma on sekin ensi kaudella yhä isompi. Mutta portugalilaiskomissaarin mielestä se, mitä kipeimmin tarvitsemme, on asennemuutos.
04
Maalis
2019
MustRead
Hälyttävällä vauhdilla sulava jäätikkö ja paluu kylmän sodan turvallisuuspolitiikkaan ovat saaneet EU:n kiinnostumaan tosissaan arktisesta alueesta. Komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker pestasi entisen ministerin, suurlähettiläs Jari Vilénin laatimaan Euroopalle uuden arktisen politiikan.
28
Helmi
2019
Uutinen
Elinkeinoelämän keskusliitto EK, Perheyritysten liitto ja Keskuskauppakamari esittävät osinkoverotuksen kokonaisuudistusta. Tavoitteena on nykyistä yksinkertaisempi ja neutraalimpi osinkoverotusmalli, joka kohtelee yhdenvertaisesti listaamattomia ja listattuja yrityksiä sekä aineetonta ja aineellista omaisuutta yhdenvertaisesti eikä perustu yhtiön nettovarallisuuteen.
12
Helmi
2019
Artikkeli
Kavikan omistajan, yrittäjä Jouni Lievosen mielestä pk-yritysten kansainvälistymiseen ja vientiin liittyy paljon hyödyntämättömiä mahdollisuuksia.
21
Tammi
2019
Uutinen
Teknologiateollisuuden pk-yrityksille suunnattu kasvukiertue starttaa Turusta 22.1.2019 ja jatkaa sieltä ympäri Suomen. Parituntisissa tilaisuuksissa valotetaan, kuinka Teknologiateollisuuden ja yhteistyökumppaneiden ohjelmat voivat tarjota pk-yrityksille tukea kasvuun ja uudistumiseen, paikallisin esimerkein höystettynä.

Sivut