Yliopistot

Kansainvälisesti kilpailukykyinen ja tehokkaasti toimiva yliopistoverkosto on ratkaisevan tärkeää Suomelle.

Kansainvälisesti kilpailukykyinen ja yhteistyöhakuinen yliopistoverkosto lisää merkittävästi yritysten, pääomasijoittajien ja osaajien halukkuutta investoida tai hakeutua Suomeen.

Yliopistojen työnjako ja työelämän tarpeet

Yliopistojen opetuksen ja tutkimuksen tason nostamiseksi, yliopistot pyrkivät erikoistumaan, selkiyttämään työnjakoa ja vahvistamaan yhteistyötä. Tekniikan yliopistot ovat olleet edelläkävijöitä. Teknologiateollisuus tekee tiivistä yhteistyötä yliopistojen kanssa tässä asiassa. Erityisen ajankohtaista tämä on tällä hetkellä ICT-alan, rakennus- ja talotekniikan sekä valmistustekniikan koulutuksessa ja tutkimuksessa.

Teknologiateollisuus ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ovat Aalto-yliopisto-säätiön ja TTY-säätiön perustajajäseniä. Teknologiateollisuus ja yritykset tekevät monipuolista ja pitkäjänteistä yliopistoyhteistyötä tekniikan alalla.

Yhteistyötä teollisen internetin, energiatehokkuuden ja myynnin tutkimuksen ja osaamisen eteen

Teknologiateollisuus ja jäsenyritykset rakentavat yhdessä yliopistojen kanssa tutkimus- ja koulutusyhteistyön ekosysteemejä ja toimintamalleja esimerkiksi teollisen internetin ja energiatehokkuuden osaamisalueilla. Yhteistyötä tehdään myös myyntiosaamisen ja myynnin koulutuksen lisäämiseksi sekä myynnin tutkimuksen aseman vahvistamiseksi yliopistoissa.

Lisätietoa:

Mervi Karikorpi, innovaatiojohtaja, Elinkeinopolitiikka
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi