Teknologiateollisuus ja koronavirus

Teknologiateollisuus ja koronavirus

koronavirus
Olemme koonneet Teknologiateollisuuden koronaviestit ja -ohjeet näille sivuille. Tietoja ylläpidetään jatkuvasti.

Koronavirus on laittanut suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden rankkaan testiin. Tästä selviämme vain saumattomalla yhteistyöllä ja jokaisen henkilökohtaisella venymisellä. Teknologiateollisuus ry tukee yhdessä muun elinkeinoelämän kanssa maan hallituksen ja viranomaisten tärkeää työtä epidemian ja sen vaikutusten hillitsemiseksi.

Teknologiateollisuuden ja koko vientiteollisuuden yritykset tuovat Suomeen tuloja, joilla ylläpidetään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tämä hyvinvointikone ei saa pysähtyä edes vakavan kriisin hetkellä.

Ohjeistamme yrityksiä:

Teknologiateollisuus ylläpitää ajantasaista ohjeistusta koronavirukseen liittyvistä työsuhdekysymyksistä. Ohjeistus löytyy jäsenyrityksille tarkoitetulta Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta, mutta tiivistettynä myös kaikille avoimelta nettisivulta. Katso työsuhdeneuvonnan yhteystiedot täältä. HUOM! Puhelin- ja sähköpostineuvonta vain jäsenyrityksille!

Teknologiateollisuus on valmistellut yhdessä EK-liittoyhteisön kanssa tietopaketin, joka auttaa yrityksiä turvallisen työn, asiointipalvelujen ja liikkumisen järjestämisessä yhteiskunnan asteittain avautuessa.

Osaamisen kehittäminen on hyödyllinen satsaus tulevaisuuteen. Tähän mahdollisuuteen kannattaa tarttua lomautusaikanakin ja myös irtisanomistilanteissa. Katso lisätietoa täältä.

Muihin kuin työsuhdeasioihin liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin löytyy vastauksia täältä.

Osa jäsenyritystemme koulutuksista ja tapahtumista joudutaan peruuttamaan tai siirtämään koronan takia tuonnemmaksi. Mahdollisuuksien mukaan korvaamme fyysiset tapahtumat webinaareilla. 

Tukea rahoitukseen ja maksujärjestelyihin:

Olemme koonneet tietoa siitä, millaista apua ja tukea yritykset voivat saada valtiolta ja muilta tahoilta tänne. Maan hallituksen kaikki toimet koronakriisin helpottamiseksi löytyvät Valtioneuvoston kanslian sivuilla.

Työ- ja elinkeinoministeriön sivuille on koottu selkeät toimintaohjeet vaikeuksiin joutuneille yrityksille.

Vaikutamme:

Teknologiateollisuus ry vaikuttaa siihen, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta epidemian yli päästään mahdollisimman pienin pysyvin vahingoin. Seuraa koronauutisointiamme ja -kannanottojamme Ajankohtaista-sivullamme ja Vaikutamme-osiossa. Tilannekuvaa Suomen vientimarkkinoiden kehityksestä koronakriisin aikana ylläpidetään Talousnäkymät-sivuilla.

Teemme vaikuttamistyössä läheistä yhteistyötä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kanssa. Katso myös EK:n koronasivut.

Teknologiateollisuuden toimisto palvelee:

Henkilöstömme on saanut ohjeet työskentelyyn poikkeusoloissa. Työskentelemme toistaiseksi etänä aina kun mahdollista, mutta palvelemme ja päivystämme normaalisti.

Olemme peruneet, siirtäneet tai muuttaneet virtuaalisiksi kaikki isommat tilaisuudet toistaiseksi. Henkilöstömme voi huolellisen harkinnan mukaan osallistua muiden järjestämiin tilaisuuksiin ja kokouksiin, joissa turvallisuudesta on huolehdittu viranomaisten suosittamalla tavalla. Noudatamme ulkoministeriön / valtioneuvoston yleisiä ohjeita matkustamisesta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jaakko Hirvola
0400 633 751

Pääekonomisti Petteri Rautaporras
050 304 2220

Työmarkkinajohtaja Minna Helle
050 341 4884

Viestintäjohtaja Nora Elers
050 574 6977

Teknovan toimitusjohtaja Kristiina Kaski (koulutukset, tilaisuudet ja tapahtumat)
040 749 0619

Teknologiateollisuuden koko henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä.