Teknologiateollisuus ja koronavirus

Teknologiateollisuus ja koronavirus

koronavirus
Olemme koonneet Teknologiateollisuuden koronaviestit ja -ohjeet näille sivuille. Tietoja ylläpidetään jatkuvasti.

Koronavirus on laittanut suomalaisen yhteiskunnan toimivuuden rankkaan testiin. Tästä selviämme vain saumattomalla yhteistyöllä ja jokaisen henkilökohtaisella venymisellä. Teknologiateollisuus ry tukee yhdessä muun elinkeinoelämän kanssa maan hallituksen ja viranomaisten tärkeää työtä epidemian ja sen vaikutusten hillitsemiseksi.

Teknologiateollisuuden ja koko vientiteollisuuden yritykset tuovat Suomeen tuloja, joilla ylläpidetään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa. Tämä hyvinvointikone ei saa pysähtyä edes vakavan kriisin hetkellä.

Ohjeistamme yrityksiä:

Teknologiateollisuus ylläpitää ajantasaista ohjeistusta koronavirukseen liittyvistä työsuhdekysymyksistä. Ohjeistus löytyy jäsenyrityksille tarkoitetulta Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta, mutta myös tältä kaikille avoimelta www-sivustolta. Katso työsuhdeneuvonnan yhteystiedot täältä. HUOM! Puhelin- ja sähköpostineuvonta vain jäsenyrityksille!

Osa jäsenyritystemme koulutuksista ja tapahtumista joudutaan peruuttamaan tai siirtämään koronan takia tuonnemmaksi. Mahdollisuuksien mukaan korvaamme fyysiset tapahtumat webinaareilla.  

Koronaepidemian vaikutuksista yritysten toimitussopimuksiin ja muihin sopimuksiin: katso lakiasiainpäällikkö Jussi Mäkisen 17.3.2020 julkaistu artikkeli.

Tukea rahoitukseen ja maksujärjestelyihin:

Suomen hallitus on päättänyt 16.3.2020 ja 20.3.2020 laajentaa Finnveran, Valtion eläkerahaston, Business Finlandin ja ELY-keskusten myöntövaltuuksia koronaepidemian aikana. Yrityksillä on nyt paremmat mahdollisuudet hyödyntää näitä rahoitusinstrumentteja. Olemme koonneet tietoa siitä, millaista apua ja tukea yritykset voivat saada valtiolta ja muilta tahoilta tänne. Maan hallituksen kaikki taloustoimet koronakriisin helpottamiseksi Valtioneuvoston kanslian sivuilla.

Vaikutamme:

Teknologiateollisuus ry vaikuttaa siihen, että kaikki mahdollinen tehdään, jotta epidemian yli päästään mahdollisimman pienin pysyvin vahingoin. Teemme läheistä yhteistyötä Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n kanssa. EK:n koronaohjeita löytyy täältä.

23.3.2020 Teknologiateollisuus esittää hallitukselle pitkäaikaisia toimia, joiden avulla vientiteollisuuden yritykset tuovat jatkossakin Suomeen tuloja, joilla ylläpidetään suomalaista hyvinvointiyhteiskuntaa.

19.3.2020 Elinkeinoelämän keskusliitto EK esittää 10 kohdan hätäapupakettia, jonka tarkoituksena on yritysten akuutin kassakriisin helpottaminen.

18.3.2020 Työmarkkinajärjestöt julkaisivat listan yritysten auttamiseksi koronakriisissä. Hallitus on toteuttamassa listan toimenpiteitä pääosin.

Teknologiateollisuuden toimisto palvelee:

Henkilöstömme on saanut ohjeet työskentelyyn poikkeusoloissa. Työskentelemme toistaiseksi etänä aina kun mahdollista, mutta palvelemme ja päivystämme normaalisti.

Olemme peruneet, siirtäneet tai muuttaneet virtuaalisiksi kaikki yli 10 hengen tilaisuudet 31.5.2020 asti. Pienemmät tilaisuudet ja kokoukset pyrimme hoitamaan virtuaaliyhteydellä. Eteläranta 10:n kokouskeskus on suljettu. Henkilöstömme voi edelleen tilaisuuden tärkeyden ja huolellisen harkinnan mukaan osallistua muiden järjestämiin tilaisuuksiin ja kokouksiin, joissa on enintään 10 osallistujaa. Noudatamme ulkoministeriön / valtioneuvoston yleisiä ohjeita matkustamisesta.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jaakko Hirvola
0400 633 751

Pääekonomisti Petteri Rautaporras
050 304 2220

Työmarkkinajohtaja Minna Helle
050 341 4884

Viestintäjohtaja Nora Elers
050 574 6977

Teknovan toimitusjohtaja Kristiina Kaski (koulutukset, tilaisuudet ja tapahtumat)
040 749 0619

Teknologiateollisuuden koko henkilökunnan yhteystiedot löytyvät täältä.