Tietotekniikka

Vuonna 2015 toimialan Suomessa sijaitsevissa yksiköissä työskenteli 59 300 henkilöä ja tytäryrityksissä ulkomailla 13 700. Yritysten liikevaihto Suomessa oli 11 miljardia euroa.

Tietotekniikka on strateginen ala. Sen tuottamien tuotteiden ja palveluiden avulla voidaan parantaa tuottavuutta ja tuloksellisuutta sekä tuotteiden ja palveluiden laatua. Yhteiskunnassa on meneillään useita muutoksia, muun muassa väestön ikääntyminen, joista voidaan selvitä hyödyntämällä tietotekniikkaa oikealla tavalla.

Tietotekniikka-alan yritykset tekevät ohjelmistoja, tarjoavat tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja ja konsultointia, tietokantapalveluita sekä sisällön tuotantoa. Nykyaikaisessa yhteiskunnassa tietotekniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Lentokoneita, autoja, maatalous- ja metsäkoneita, puhelimia ja kodinkoneita ohjataan ja hallitaan tietojärjestelmien avulla. Tuotantoprosessit ovat tietotekniikkaohjattuja.

Myös yhä useammat palvelut tuotetaan digitaalisesti tietoverkkojen kautta. Tämä avaa aivan uusia mahdollisuuksia hyödyntää markkinana koko maailmaa.

Digialan kasvuyritystoiminta

Teknologiateollisuus ry:n tietotekniikka-ala (DIGI.FI) eli palvelu- ja ohjelmistoyritykset sekä digitaaliteknologiaa kehittävät yritykset ovat merkittävä voimavara Suomen tulevaisuudelle erityisesti osaamisen, kilpailukyvyn ja työllistämisen kannalta. Alalla on paljon kasvuyrityksiä.

Tutustu DIGI.FI:n kasvuyrittäjyys-videohaastatteluihin

Lisätietoja:

Ville Peltola, toimialajohtaja, puh 040 553 9941

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi