Kasvuyritykset pelastavat Suomen

Kasvuyrityksillä on koko Suomen taloudelle iso merkitys paitsi talouden rattaiden rasvaajana myös uudenlaisten, tulevaisuuden juttujen luojana. Ne helpottavat yrityskentän rakennemuutosta tuomalla markkinoille uusia osaamisalueita, bisnesmalleja ja teknologioita.

Kasvu luo työpaikkoja ja hyvinvointia – se on osa yrityksen vastuullisuutta. Juuri nopeasti kasvavat pk-yritykset luovat Suomeen uusia työpaikkoja (TEM: Yrityskatsaus 2014).

Kasvuyritysten kokeiluista on hyötyä kaikille, vaikkei yritys aina menestyisikään.

Kasvua voi oppia 

Kannattavaan kasvuun tarvitaan paitsi onnea, myös taitoa ja intoa. Ensimmäiseen on vaikea vaikuttaa, mutta kahta jälkimmäistä voi oppia muilta kasvussa onnistuneilta yrityksiltä ja yrittäjiltä. Teknologiateollisuuden Kasvutyöryhmästä liikkeelle lähtenyt Kasvuryhmä ry on foorumi, jossa kasvussa menestyneet yrittäjät ja omistajat sparraavat toisiaan ja kasvuyrityksiksi haluavia.

"Vielä kymmenen vuotta sitten vastuullisen yrittäjän tunnusmerkkejä olivat toimiviksi todetuissa käytännöissä pitäytyminen ja epäonnistumisten välttäminen. Nyt on toisin. Nopeasti muuttuvassa globaalissa ja digitaalisessa taloudessa jatkuva uuden etsiminen ja rohkea kokeilu ovat välttämättömyys ja parasta riskinhallintaa, sillä kilpailijat kurvaavat paikalleen jämähtäneen yrityksen ohi nopeasti. Kasvun hakeminen ja uudistaminen ovat nykyajan hyvän ja vastuullisen yrittäjyyden ytimessä."

- Kasvuryhmän puheenjohtaja Aaro Cantell

Kasvuryhmällä on 30 perustajajäsentä, joihin kuuluu menestyneiden kasvuyritysten omistajia ja johtajia sekä tunnettuja talouselämän vaikuttajia. Heidän lisäkseen ryhmään on liittynyt jo lähes 150 kasvuhaluista yritysjohtajaa oppimaan ja jakamaan omaa osaamistaan muiden kanssa.