Työmarkkinat - ajankohtaista

12
Maalis
Uutinen
Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry ovat yhdessä sopineet, että liitot eivät käytä työehtosopimuksiin sisältyvää mahdollisuutta ns. optiovuodesta. Tällainen mahdollisuus sisältyy teknologiateollisuuden, malmikaivosten sekä pelti- ja teollisuuseristysalan sopimuksiin. Näin ollen työehdoista neuvotellaan syksyllä normaalissa järjestyksessä.
04
Tammi
Uutinen
Vielä on tilaa muutamille yrityksille, jotka haluavat tulla mukaan teknologiateollisuuden työmarkkinaosapuolien yhteiseen työhyvinvointihankkeeseen Työkaari kantaa – tuottavaa työhyvinvointia. Luvassa on hyviä tuloksia ja entistä parempaa yhteistyötä johdon ja henkilöstön välillä.
11
Joulu
Tiedote
Työhyvinvointi paranee selkeästi ja monilla mittareilla mitattuna, kun yritykset ja henkilöstö satsaavat yhdessä toiminnan kehittämiseen. Tämä näkyy selkeästi esimerkiksi niissä yrityksissä, jotka ovat osallistuneet teknologiateollisuuden Työkaari kantaa -hankkeeseen. Parhaimmillaan sairauspoissaolot puolittuivat ja erilaisia työaikajoustoja otettiin laajasti käyttöön.
26
Loka
Tiedote
Teknologiateollisuuden työmarkkinajohtaja Minna Helle on toiveikas, että viikkoja jatkunut poliittinen riita pienten yritysten irtisanomisperusteista ratkeaa. Palkansaajakeskusjärjestöt SAK, STTK ja Akava arvioivat perjantaina maan hallituksen uutta ehdotusta irtisanomissuojaa koskevasta laista. Kaikki poliittiset työtaistelutoimet keskeytyvät toistaiseksi.
26
Loka
Uutinen
Maan hallitus on tehnyt ammattiyhdistysliikkeelle kompromissiesityksen, jolla se yrittää laukaista useita viikkoja jatkuneen poliittisen riidan irtisanomisperusteista pienissä yrityksissä. Palkansaajajärjestöjen hallinnot käsittelevät esitystä tänään perjantaina 26. lokakuuta.
19
Loka
Uutinen
SAK:lainen Teollisuusliitto ja STTK:lainen Ammattiliitto Pro ilmoittivat perjantaina, että ne purkavat teknologiateollisuuteen julistamansa ylityökiellon ensi viikolla perjantain vastaisena yönä klo 00.00. Näin ollen ylityökiellot jatkuvat lähes kuusi viikkoa.
15
Loka
Uutinen
Poliittiset työtaistelut irtisanomissuojan keventämistä vastaan jatkuvat teknologiateollisuudessa jo viidettä viikkoa. Ylityökielloista ja kuun alussa toimeenpannusta poliittisesta lakosta on aiheutunut kymmenien miljoonien eurojen tuotantomenetys alan yrityksille. Myös toista viikkoa jatkuva AKT:n ylityökielto satamissa ruuhkauttaa vientiä ja tuontia, hankaloittaa maakuljetuksia ja aiheuttaa häiriötä toimituksiin.
08
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron ylityökiellot jatkuvat teknologiateollisuudessa jo neljättä viikkoa. Teollisuusliitto on väläyttänyt jälleen myös uusia työtaistelutoimia, jos maan hallitus ei vedä pois esitystään irtisanomissuojan keventämisestä pienissä yrityksissä. Tilanne on yrityksille kohtuuton ja edellyttää pikaista ratkaisua.
03
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot ovat alkaneet. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä. Lakot alkoivat keskiviikkona kello 00.00 ja jatkuvat vuorokauden. Poliittisilla lakoilla painostetaan maan hallitusta luopumaan irtisanomisperusteiden keventämisestä pienissä yrityksissä.
02
Loka
Uutinen
SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron poliittiset lakot uhkaavat edelleen keskiviikkona. Lakot koskevat noin neljääkymmentä Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritystä, ja lakkoon on menossa noin 33 000 työntekijää ja toimihenkilöä. Vuorokauden lakot ovat alkamassa keskiviikkona kello 00.00.

Sivut