Työmarkkinat - ajankohtaista

21
Elo
Uutinen
Teknologiateollisuus aloittaa neuvottelut työehtosopimusten uudistamisesta elo–syyskuun vaihteessa. Tavoitteemme on, että työsuhdeasioiden neuvonta toimii normaaliin tapaan myös neuvottelujen aikana. Asiantuntijamme osallistuvat kuitenkin tiiviisti neuvotteluihin, joten vastaamisessa voi olla hetkittäin pientä viivettä. Pahoittelemme mahdollista viivästymistä.
21
Elo
Uutinen
Teknologiateollisuus ry ja Teollisuusliitto ry aloittavat torstaina 29.8. neuvottelut työehtosopimuksen uudistamisesta. Neuvottelut alkavat suurten neuvottelukuntien kokoontumisella. Liittojen välinen sopimus umpeutuu lokakuun lopussa.
12
Elo
Tiedote
Kilpailukykysopimuksen osana sovittu työajan pidentäminen on voimistanut hyvän työllisyyskehityksen kierrettä, jota ei kannattaisi katkaista, arvioivat vientiteollisuuden työnantajaliitot Teknologiateollisuus ry, Kemianteollisuus ry ja Metsäteollisuus ry.
12
Elo
Uutinen
Kilpailukykysopimus nosti työllisyyttä ja paransi Suomen kilpailukykyä, todetaan tuoreessa Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan tekemässä selvityksestä. Sopimukseen sisältynyt työajan pidennys tuo arviolta 8 000–16 000 työpaikkaa vuoteen 2022 mennessä.
12
Kesä
Artikkeli
Suomen hallitus on rakentanut ohjelmansa pitkälti 75 prosentin työllisyystavoitteen varaan. Tavoitteen toteutumista edistäisi merkittävästi, jos tulevat työmarkkinaratkaisut parantavat edelleen Suomen kustannuskilpailukykyä.
11
Kesä
Uutinen
Suomen Pankin tuore talousennuste vahvistaa tiedot hidastuvasta talouskasvusta. Suomen Pankin mukaan Suomen BKT kasvaa kuluvana vuonna 1,6 prosenttia, ensi vuonna 1,5 prosenttia ja vuonna 2021 enää 1,3 prosenttia. Hallituksen työllisyystavoitteen toteutuminen näillä kasvuluvuilla on hyvin epätodennäköistä ilman merkittäviä työllisyyttä lisääviä uudistuksia ja vastuullisia työmarkkinasopimuksia.
10
Kesä
Tiedote
Hyvä johtaminen ja esimiestyö lisäävät selkeästi yritysten kannattavuutta. Teknologiateollisuuden työhyvinvointihankkeessa tehty selvitys osoitti, että kannattavuudessa voi olla jopa useiden prosenttiyksiköiden eroja johtamisesta riippuvista syistä. Hyvällä johtamisella on myönteinen vaikutus myös työmotivaatioon ja työhön sitoutumiseen.
24
Touko
Tiedote
Teknologiateollisuuden pääekonomistiksi on nimitetty 1.6.2019 lähtien KTM Petteri Rautaporras. Nimityksen tavoitteena on vahvistaa Teknologiateollisuuden roolia työmarkkinapolitiikan suunnannäyttäjänä. Rautaporras on toiminut pitkään...
23
Touko
Uutinen
Noin 60 prosenttia teknologiateollisuuden henkilöstöstä on työpaikoilla neuvoteltujen paikallisten palkkaratkaisujen piirissä. Alan työehtosopimuksissa on ensisijaisena vaihtoehtona, että palkantarkistuksista sovitaan paikallisesti ottaen huomioon mm. työpaikan taloudellinen tilanne ja palkkauksen kannustavuus.
15
Touko
Uutinen
Teknologiateollisuus ry on sopinut toimihenkilöjärjestöjen (Ammattiliitto Pro, Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry ja Tietoala ry) kanssa, että liitot eivät käytä työehtosopimuksiin sisältyvää mahdollisuutta ns. optiovuodesta. Vastaava sopimus on tehty Teollisuusliitto ry:n kanssa jo aikaisemmin. Näin ollen kaikista työehtosopimuksista neuvotellaan syksyllä normaalissa järjestyksessä.

Sivut