Innovaatiot ja luovuus

Innovaatiot ja luovuus

Luova työelämä -hanke
Luovuus ei ole päämäärätöntä haahuilua. Yrityksissä luovuus tarkoittaa innovaatioita ja kykyä vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Se ylläpitää uudistumis- ja kehittymiskykyä ja tuottaa hyvinvointia.

Perinteisesti yritysmaailmassa ei ole juurikaan puhuttu luovuudesta, vaan se on jätetty taiteilijoiden ja mainostoimistojen asiaksi. Se nähdään helposti businessnäkökulmasta tehottomana ja päämäärättömänä ajan hukkana. Väärin!

Luovuus tarkoittaa yrityksissä ennen muuta innovaatioita. Innovaatioiden synnyttäminen t&k- ja innovaatioprosesseilla on tehokasta, uutta liiketoimintaa generoivaa toimintaa – erityisesti, jos siinä on mukana koko työyhteisön luovuuden kapasiteetti.

Luovuuden hyödyntäminen tuo myös lisää tehokkuutta sisäiseen kehittämiseen, jatkuvaan parantamiseen tuottavuuden ja kilpailukyvyn varmistamisessa. Lisäksi hyvin johdettu luovuus tuottaa henkilöstön hyvinvointia.

Luovuutta voidaan ruokkia, kehittää ja johtaa – työyhteisön luovuuden kokonaiskapasiteetti on siis tarjolla hyödynnettäväksi.

Teknologiateollisuus ry on mukana LUOVA TYÖELÄMÄ 2030 -hankkeessa. Sen tavoitteena on luoda malleja sekä mitata ja kehittää niin yksilön kuin työyhteisöjen luovuutta ja saada sitä kautta luovuuden kokonaiskapasiteetti hyötykäyttöön. Tavoitteena on suomalaisen työelämän kehittäminen kohti maailman parasta!

Luova työelämä 2030 -hanketta johtaa MARK Suomen Markkinointiliitto ry, ja se on osa hallituksen TYÖ2030-ohjelmaa.

Tervetuloa mukaan pilottiyritykseksi!

Kaipaatko jotain uutta innovaatioiden löytämiseksi, ja onko paras terä kadonnut jatkuvan parantamisen prosessista? Tuntuuko, että kehittämisen rajat ovat tulleet vastaan? Rohkaistu ottamaan luovuus kehiin ja ryhdy pilotiksi!

Teknologiateollisuus etsii nyt 10:tä pilottiyritystä testaamaan yritystason hankkeessa kehitettävää luovuusindeksiä ja työkalupakkia. 

Hyödyt yritykselle

Pilottiyrityksenä saatte tilannekuvan organisaationne luovasta potentiaalista sekä tutkittua tietoa organisaation innovaatiokyvykkyydestä ja -halukkuudesta. Saatte infoa mahdollisista esteistä ongelmaratkaisukyvyn ja innovatiivisuuden tiellä ja ehdotuksen toimenpiteistä, osaamisesta ja työkaluista, joita voitte jatkossa hyödyntää luovuuden johtamisen tueksi.

Hankkeen yhteydessä johtoryhmälle järjestetään työpaja organisaation tilanteesta ja valituille henkilöille valmennus toimintatapojen kehittämiseksi yrityksessä.

Pilottiyrityksistä toivomme soihdunkantajia, jotka levittävät kokemuksiaan muidenkin hyötykäyttöön.

Millainen yritys voi hakea pilottiyritykseksi?

  • Yritykset, joilla on mahdollista sitouttaa johtoryhmän lisäksi vähintään neljä useamman henkilön tiimiä.
  • Yrityksen strategiassa on valittu painopisteeksi organisaation uudistaminen ja/tai kasvu.
  • Työntekijöiden osaamisen kehittäminen on yrityksessä keskeinen teema.
  • Johtoryhmässä on nimetty vastuuhenkilö(t) edistämään liiketoiminnan ja henkilöstön osaamisen uusiutumista.

Ilmoittaudu pilottiyritykseksi sähköpostitse 20.5.2022 mennessä:

Pauliina Valpas
CEO, Creativity Psychologist
www.yellowmethod.co
+358 50 088 9211

Testaa oma luovuutesi ja saa vinkkejä yksilönä!

Omaa luovuuttasi voit käydä analysoimassa luovuusindeksillä. Saat paluupostina luovuuden suorituskykykarttasi ja vinkkejä luovuuden kehittämiseen.

Vastausaineistoa hyödynnetään suomalaisen luovuuden kehittämiseen. Tuloksia julkaistaan 1.9.2022.

Lisätietoja hankkeesta:

Sanna Laakkio, toiminnanjohtaja
Suomen Markkinointiliitto ry
sanna.laakkio@markkinointiliitto.fi
+358 45 110 8811

Paula Varpomaa, johtaja
Teknologiateollisuus ry
paula.varpomaa@teknologiateollisuus.fi
+358 40 152 5778

Luova työelämä -hanke logot