Kesätyöt

Kesätöistä koululaisille ja opiskelijoille työelämäkokemusta ja tietoa opiskelu- ja ammatinvalintojen perustaksi.

Koululaisille ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelma

”Tutustu työelämään ja tienaa” on kesäharjoitteluohjelma peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä VALMA-koulutukseen osallistuville. Kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävän harjoitteluohjelman kertakaikkisena palkkana maksetaan 345 euroa vuonna 2018. Teknologiateollisuus on sopinut yhdessä Metallityöväen Liiton (nykyisin Teollisuusliitto), Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmasta vuosille 2017–2019, sopimukset alla valikossa.

Ohjelman tavoitteena on antaa koululaisille mahdollisuus tehdä heille sopivaa käytännön työtä ja kerätä omakohtaisia kokemuksia teknologiayrityksistä.

Opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja

Harjoittelu- ja kesätyöpaikat ammattioppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille varmistavat, että he saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämään valmistautumista varten. Teknologiateollisuuden yritykset ovat vastuullisia ja ymmärtävät kesätöiden ja harjoittelun merkityksen. Ensi kesänä tavoitteena on tarjota kesätyö-/harjoittelupaikka
15 000 nuorelle.

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta, että ne eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. 

Ojeita nuorten kesätyöhön palkkaamiseen alla valikossa.

Jäsenyritysten kesätyöpaikat MyTechin Kesätyöt-sivun linkkilistalle

Teknologiateollisuuden MyTech.fi verkkopalvelun Kesätyöt-sivulle kerätään linkkilista jäsenyritysten kesätyö- ja harjoittelupaikoista. Ilmoita yrityksesi mukaan. Pitkä lista kesätyö- ja harjoittelupaikkoja tarjoavia yrityksiä on positiivinen viesti nuorille – teknologiayrityksissä on töitä!

Kun yrityksenne kesätyöhaku avataan omilla nettisivuillanne, niin ilmoittakaa osoite: birgitta.ruuti@teknologiateollisuus.fi. 
Linkitämme hakunne MyTech.fi:n Kesätyöt -sivun yrityslistalle. Helpotetaan nuorten kesätöiden ja harjoittelumahdollisuuksien etsintää – yhdessä paikassa linkit tuhansiin hakuihin ympäri Suomen.

 

Hyvät kesätyökokemukset – innostuneet tulevaisuuden tekijät!

Lisätietoa

Työmarkkinat, asiantuntija Aapo Heikurainen
puh. 040 536 5487, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Kasvu ja uudistuminen, johtava asiantuntija Birgitta Ruuti
puh. 040-581 8603 etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi