Kesätyöt 2019

Ensi kesänä Teknologiateollisuuden yritysten tavoitteena on tarjota kesätyö-/harjoittelupaikka 20 000 nuorelle. Ja, nämä kesätyöt tiedoksi opiskelijoille yhdessä paikassa: MyTech.fi/Kesätyöt2019.

Vastuulliset yritykset ymmärtävät kesätöiden ja harjoittelun merkityksen opiskelijoille ja koululaisille: viime kesänä lähes 20 000 nuorta hankki työelämäkokemusta ja tietoa opiskelu- ja ammattivalintojen perustaksi teknologiayrityksissä. 
MyTech.fi -palvelun Kesätyöt-sivulle kerätään taas linkkilista jäsenyritysten kesätyö- ja harjoittelupaikoista, ilmoita yrityksesi mukaan. Pitkä lista on positiivinen viesti nuorille – teknologiayrityksissä on töitä!

Koululaisille ”Tutustu työelämään ja tienaa” -harjoitteluohjelma

”Tutustu työelämään ja tienaa” on kesäharjoitteluohjelma peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä VALMA-koulutukseen osallistuville. Kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävän harjoitteluohjelman kertakaikkisena palkkana maksetaan 350 euroa vuonna 2019. Teknologiateollisuus on sopinut yhdessä Teollisuusliiton, Ammattiliitto Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kanssa Tutustu työelämään ja tienaa -harjoitteluohjelmasta vuosille 2017–2019, sopimukset alla valikossa. Ohjelman tavoitteena on antaa koululaisille mahdollisuus tehdä heille sopivaa käytännön työtä ja kerätä omakohtaisia kokemuksia teknologiayrityksistä.

Opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja

Harjoittelu- ja kesätyöpaikat ammattioppilaitosten ja korkeakoulujen opiskelijoille varmistavat, että he saavat tarvitsemaansa kokemusta työelämään valmistautumista varten. 

Teknologiateollisuus ja Teollisuusliitto ovat työehtosopimuksen osana sopineet tutkintotavoitteiseen koulutukseen liittyvästä työharjoittelusta ja työssäoppimisesta, että ne eivät vaikuta yrityksen palveluksessa olevan henkilöstön työsuhteisiin. 

Ohjeita nuorten kesätyöhön palkkaamiseen päivitetään vuodelle 2019, (alla valikossa 2018 ohjeet).

Jäsenyritysten kesätyöpaikat MyTech.fi/Kesätyöt2019 -sivun linkkilistalle 

Kasvatetaan yrityksenne tunnettuutta ja helpotetaan nuorten kesätöiden ja harjoittelumahdollisuuksien etsintää – yhdessä paikassa linkit tuhansiin hakuihin ympäri Suomen. Kun yrityksenne kesätöiden haku avataan omilla nettisivuillanne, niin ilmoittakaa osoite: samuli.mannonen@teknologiateollisuus.fi. Linkitämme hakunne MyTech.fi/Kesätyöt2019 -sivun yrityslistalle, joka julkistetaan tammikuussa. Nyt MyTechissa avoinna harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkojen hakulista.

Hyvät kesätyökokemukset – innostuneet tulevaisuuden tekijät!

Lisätietoa
Petteri Rautaporras, Työmarkkinat
puh. 050 304 2220, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi