Korona-ajan erityisohjeet

Korona-ajan erityisohjeet

nainen ja maski
Teknologiateollisuus on laatinut jäsenyrityksilleen työsuhteisiin liittyvää ohjeistusta koronatilanteesta sekä tietopaketin työpaikkojen koronasuojautumisesta.

Koska korona-tilanteet vaihtelevat nopeasti ja myös viranomaisten ohjeet muuttuvat, työsuhteisiin liittyviä yksityiskohtaisia neuvoja ei voi antaa tuntematta tarkasti yritysten tilannetta. Jos vastaus yrityksen kysymykseen ei ole ilmeinen, asiaa kannattaa arvioida yhdessä asiantuntijamme kanssa.

Työsuhteisiin liittyvä yleisluonteinen ohjeistus löytyy tästä sekä Teknologiateollisuuden jäsenyrityksille tarkoitetusta Työsuhdepalvelusta. Aineiston loppussa on muita hyödyllisiä tietotähteitä, yhteystiedot Teknologiateollisuuden jäsenpalveluun sekä PowerPoint-muotoinen koulutusaineisto. Englanninkielinen ohjeistus löytyy tästä.

Opas koronasuojautumisesta työpaikoilla

Teknologiateollisuus on yhdessä EK-liittoyhteisön kanssa valmistellut tietopaketin koronasuojautumisesta työpaikoilla. Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen -opas löytyy tästä sekä  Teknologiateollisuuden Tyosuhdepalvelu.fi-sivustolta. Tässä linkki myös englanninkieliseen versioon

Ks. myös uutinen: Koronaepidemian hallinta vaatii erityistoimia myös useamman yrityksen yhteisillä työpaikoilla

Turvallinen työ -oppaassa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Miten voidaan minimoida riskiä, että tartunnan saaneet tulevat samoihin fyysisiin tiloihin ja tartuttavat muita?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä huolehtimalla riittävän fyysisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä samoissa tiloissa normaalisti työskentelevien tai käyvien henkilöiden keskuudessa huolehtimalla riittävän ajallisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida tartuntariskejä pisara- tai kosketustartunnan kautta huolehtimalla tehokkaasti tilojen ja pintojen siivouksesta sekä henkilökohtaisesta hygieniasta? ​
  • Miten voidaan suojata työntekijöitä, asiakkaita tai matkustajia suojavarusteratkaisuilla ja miten he voivat suojata niillä itseään?

Oppaassa kuvatut käytännöt ovat suosituksia ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Jokainen yritys vastaa sen arvioinnista, mitkä käytännöistä soveltuvat niiden omaan toimintaan ja millä tavoin toteutettuina. Opasta päivitetään tarvittaessa tilanteen, viranomaisohjeiden ja -suosituksien muuttuessa.

Lisätiedot koronasuojautumisesta:
Johtava asiantuntija Jarmo Päivä, puh. 040 759 7602