Korona-ajan erityisohjeet

Korona-ajan erityisohjeet

nainen ja maski

Opas koronasuojautumisesta työpaikoilla sekä koronaan liittyvää työsuhdetietoa 

Teknologiateollisuus on yhdessä EK-liittoyhteisön kanssa valmistellut tietopaketin koronasuojautumisesta työpaikoilla. Turvallinen työ, asiointi ja liikkuminen -opas löytyy tästä sekä  Teknologiateollisuuden Tyosuhdepalvelu.fi-sivustolta. Tässä linkki myös englanninkieliseen versioon

Teknologiateollisuuden työsuhdepalvelussa on lisäksi jäsenyrityksille yksityiskohtaisempaa tietoa koronaan liittyvistä työsuhdeasioista.

Jos tarvitset tietoa erityisesti etätyön ja lähityön järjestämisestä, tutustu tähän aineistoon. Tässä myös webinaaritallenne etätyön ja lähityön järjestämisestä.

Turvallinen työ -oppaassa käsitellään mm. seuraavia asioita:

  • Miten voidaan minimoida riskiä, että tartunnan saaneet tulevat samoihin fyysisiin tiloihin ja tartuttavat muita?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä huolehtimalla riittävän fyysisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida riskiä tartuntojen leviämisestä samoissa tiloissa normaalisti työskentelevien tai käyvien henkilöiden keskuudessa huolehtimalla riittävän ajallisen etäisyyden järjestelyistä?
  • Miten voidaan minimoida tartuntariskejä pisara- tai kosketustartunnan kautta huolehtimalla tehokkaasti tilojen ja pintojen siivouksesta sekä henkilökohtaisesta hygieniasta? ​
  • Miten voidaan suojata työntekijöitä, asiakkaita tai matkustajia suojavarusteratkaisuilla ja miten he voivat suojata niillä itseään?

Oppaassa kuvatut käytännöt ovat suosituksia ja esimerkkejä hyvistä käytännöistä. Jokainen yritys vastaa sen arvioinnista, mitkä käytännöistä soveltuvat niiden omaan toimintaan ja millä tavoin toteutettuina. Opasta päivitetään tarvittaessa tilanteen, viranomaisohjeiden ja -suosituksien muuttuessa.

Ks. myös uutinen: Koronaepidemian hallinta vaatii erityistoimia myös useamman yrityksen yhteisillä työpaikoilla

Lisätiedot:
Työmarkkina-asiantuntija Maria Äimälä, puh. 040 839 4845