Datatalous

Datatalous

shutterstock_519894901.jpg
Kyky hyödyntää tietoa on yritysten uudistumisen ja kilpailukyvyn edellytys.

Teknologiateollisuus vaikuttaa aktiivisesti siihen, että sääntely ja politiikkatoimet tukevat datatalouden kehittymistä ja tekoälyratkaisujen kokeilua ja laajaa käyttöönottoa.

Vaikuttamisessa keskitymme tietopoliittisen keskustelun edistämiseen, datataloutta edistävien käytäntöjen ja laintulkintojen aikaansaamiseen ja huolehtimaan mm. siitä, että datan analysointiin ja datan jakamiseen tarvittaville alustoille on Suomessa ja Euroopassa selkeä ja toimiva toimintaympäristö.   

Datan jakamisen mallit -hanke

Teknologiateollisuudessa on käynnistetty keväällä 2019 Datan jakamisen mallit -hanke, jossa Teknologiateollisuus yhdessä jäsenyrityksistä muodostetun referenssiryhmän ja hankkeessa avustavan asianajotoimisto Krogeruksen kanssa kehittää oikeudellisia mallilausekkeita datan jakamiselle yritysten kesken eri yhteyksissä. Hankkeen tarkoituksena on tuottaa tasapainoiset ja helppokäyttöiset vakioehdot datan jakamiselle yritysten välillä, jotka olisivat niin selkeät, että ne ovat käyttökelpoiset myös muiden kuin lakimiesten käyttöön.
 

Mäkinen Jussi

Johtaja, EU-regulaatio
Uudistuva teollisuus
040 900 3066