Monipuolisia mahdollisuuksia osaajille

Monipuolisia mahdollisuuksia osaajille

pixabay_02.jpg
Suomalaiset nuoret ovat maailman huippua matemaattisluonnontieteellisessä osaamisessa. Emme kuitenkaan luota taitoihimme, emmekä suuntaudu näille aloille (PISA 2017). Teknologiateollisuus edistää MyTech-työllä alan vetovoimaa lasten ja nuorten keskuudessa.

Työtavat, jotka sitouttavat oppijat oppimisprosessiin kuten luonnontieteelliset tutkimukset, lisäävät käsitteellistä ymmärrystä ja vaikuttavat positiivisesti asenteisiin luonnontieteisiin. Roolimallit sekä luonnontieteiden ja teknologian ammattilaiset sekä tieteentekijöiden kanssa työskentely vaikuttavat positiivisesti nuorten innostukseen alalle. (Minner, Levy & Century, 2010; Potvin & Hasni, 2014)

Peruskoulun ylempien luokkien oppilaat eivät ole tietoisia ammattivaihtoehdoista, ja harvat tuntevat alan ammattilaisia (Maltese & Tai, 2011). Tietoisuus ammateista saattaa lisätä alan ammattien valintaa (Schütte & Köller, 2015.)

Teknologiateollisuuden vetovoimatoimenpiteet

MyTech-ohjelma

MyTech-ohjelma on yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu oppimiskokonaisuus, jossa opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit ja kätevän konseptin. MyTech-konseptiin sisältyy toiminnallinen opintokäynti teknologiayritykseen ja korkeakouluun – maksutta kaikkialla Suomessa.

MyTech-lähettiläät

Millaista on opiskelu tekniikan alalla ammatillisessa koulutuksessa? Tekniikan alan ammatilliset opiskelija eli MyTech-lähettiläät kertovat peruskouluissa millaisia mahdollisuuksia teknologia-alalla on. MyTech-lähettilään voi pyytää vierailulle koululle. Lue lisää

Teknologiatiistai

Teknologiatiistai on vuosittainen tapahtuma, jolloin opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa voivat tutustua tekniikan alan ammatillisiin oppilaitoksiin.

Tutor-opettajaverkosto

Tuemme LUMA- ja teknologista osaamista TUTOR-opettajatoiminnassaan painottavia kuntia verkostoimalla opettajia ja mahdollistamalla ketteriä kokeiluja LUMA-opetuksessa.

Lisätiedot: Leena Pöntynen

Opinto-ohjaajien koulutusohjelma

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus kutsuvat keväällä 2020 opinto-ohjaajat koulutuskokonaisuuteen, jossa he pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.

Lisätietoja luvassa kevään aikana! Tiedustelut: Leena Pöntynen

mytech.fi - uratarinat

MyTech-uratarinat kertovat yli sadan nuoren ammattilaisen tarinan napakalla videolla. Tutustu teknologia-alan nuoriin osaajiin täällä.