Valo 2.0 – Kansainväliset työyhteisöt

valo-hanke
Valo 2.0 on Teknologiateollisuus ry:n hanke, jonka tavoitteena on tarjota yrityksille kasvupolku kansainvälisesti houkuttelevaksi työnantajaksi ja työyhteisöksi.

Teknologia-alalla tarvitaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 130 000 uutta osaajaa. Suomen osaajat eivät riitä, ja kilpajuoksu osaajista on jo alkanut.

Valo 2.0 -hanke kokoaa yhteen työkaluja, tietoa ja osaamista, jolla yritys voi varmistaa oman kehittymisensä houkuttelevaksi työnantajaksi niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin osaajille.

Opas yritysten käyttöön

Juuri valmistunut oppaamme kertoo, miten kansainväliset osaajat saadaan kiinnostumaan yrityksestäsi ja miten heidät saadaan viihtymään. Tarjolla on tietoa ja inspiraatiota sekä vinkkejä johtamiseen, rekrytointiin ja työkulttuurin kehittämiseen. Oppaaseen sisältyy myös alla oleva itsearviointityökalu sekä innostavia esimerkkejä yrityksistä. Kannattaa tutustua! Pian opas saadaan myös suomeksi.

kansikuva

Katso tallenne Valo-seminaarista


Itsearviointityökalu

Testaa itsearviointityökalulla, miten monimuotoisuus on yrityksessäsi kehittynyt.

Tutustu myös vuoden 2023 webinaareihin ja koulutuksiin

Jenni Pitkänen: Teknologiateollisuuden teesit työyhteisön monimuotoisuuteen (blogikirjoitus)

Topaasia: Monimuotoisuus -hyötypeli

Teknologiateollisuus ry ja Itä-Suomen yliopisto ovat yhdessä Topaasia Oy:n kanssa kehittäneet Monimuotoisuuspelin yritysten monimuotoisuuden osallistavaan kehittämiseen ja dialogin käymiseen. Peli on toteutettu osana Valo 2.0 -hanketta.

Pelissä käsitellään organisaation monimuotoisuutta koko henkilöstön voimin ja arkipäiväistetään monimuotoisuuden huomioiminen ja kehittäminen osaksi koko työyhteisön tekemistä. Pelissä käsitellään organisaation monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta laajasti. Teemoja ovat osallisuus, johtamiskäytännöt, omat asenteet ja etuoikeudet.

Teknologiateollisuus Ry tarjoaa nyt 20 jäsenyritykselleen mahdollisuuden monimuotoisuuspelin käyttöön. Järjestämme jäsenyritysten edustajille pelinvetäjäkoulutuksia, joissa osallistujat pääsevät tutustumaan peliin ja oppivat fasilitoimaan pelisession.
Kaikki osallistuvat yritykset saavat pelin ilmaiseksi käyttöönsä huhti-kesäkuussa 2023.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan 4.4.2023 mennessä.

Lisätietoa pelistä löydät täältä.

Kasvupolku työyhteisön kansainvälisyyteen

kasvupolku kansainvälisyyteen