Women in Tech

Teknologia-ala on miesvaltainen: työntekijöistä vain noin viidennes on naisia ja sama pätee opiskelijoihin ja tutkijoihin. Vaikka tytöt ja naiset käyttävät teknologiaa siinä missä pojatkin, miksi he teknologian suunnittelussa, tutkimuksessa ja yritystoiminnassa jäävät selkeäksi vähemmistöksi? Miten paljon menetämme, kun naisten osaaminen jää käyttämättä?

 

Women in Techin tavoitteena on innostaa lisää naisia teknologia-alalle. Verkotamme opiskelijoita ja työelämässä olevia naisia ja miehiä ja tarjoamme roolimalleja ja menestymisen reseptejä niin tutkimus- kuin yritysmaailmaankin. Toiminnasta vastaa Teknologiateollisuus ry. Toiminnan käytönnönjärjestelyitä, kuten uusia jäsenyyksiä ja tapahtumia, hoitaa kumppanimme Women of Aalto. Women in Techin verkkosivuille 

Suosittu Women in Tech Forum on järjestetty jo kolme kertaa: vuosina 2013, 2015 ja 2017. Lisäksi järjestetään Women in Tech -aamutreffejä noin 1-2 kertaa kuussa. Tilaisuuksiin ovat tervetulleita kaikki naiset ja miehet, jotka ovat kiinnostuneita teknologiabisneksen tulevaisuudesta.

Toiminnan tavoitteena on mm.:

  • lisätä naisten kiinnostusta teknologia-aloja ja teknologiayrityksiä kohtaan
  • lisätä teknologia-aloilla työskentelevien naisten verkostoitumista ja keskinäistä sparraamista
  • herättää julkista keskustelua teemasta

 

Lisätietoja:

Piia Simpanen

Asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen

Puh. 0400 199 399

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Facebook: Women in Tech Finland

#womenintechfi