Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Pirkanmaan hyvinvointialue ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue palkittiin vuoden 2024 vaikuttavin digiteko hyvinvointialueella -kilpailussa

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue palkittiin vuoden 2024 vaikuttavin digiteko hyvinvointialueella -kilpailussa

Pirkanmaan hyvinvointialueen Digiklinikka palkittiin 27.11.2024 vuoden 2024 vaikuttavimpana digitekona hyvinvointialueella. Kunniamaininta luovasta kehittämisestä annettiin Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle, joka oli finaalissa mukana kahdella eri työllä: terveystietojen kirjaamista edistävällä sovelluksella ja kohtaamisalustalla.

Vuoden 2024 vaikuttavin digiteko hyvinvointialueella on Pirkanmaan hyvinvointialueen (Pirha) Digiklinikka, jonka Pirha on tuottanut yhteistyössä Mehiläisen ja BeeHealthyn kanssa.

”Tuomariston vakuuttivat Pirhan digiklinikalle asetetut selkeät tavoitteet ja kustannushyödyt. Teko on monistettavissa ja säädösasioista on huolehdittu erinomaisesti”

tuomariston edustaja Miila Päivärinne InterSystemsiltä kertoo.

Pirkanmaan Digiklinikka tarjoaa alueen asukkaille laajat ja yhdenvertaiset mahdollisuudet terveyspalveluihin myös virka-ajan ulkopuolella. Natiivimobiilisovellusten käyttöönotto edistää potilaiden mobiiliasiointia ja parantaa digipalveluiden käytettävyyttä merkittävästi.

”Digiklinikka tarjoaa Pirhan henkilöstölle aiempaa monipuolisempia työnkuvia, joissa voidaan yhdistää perinteisiä ja moderneja työtapoja. Asukkaat ovat ottaneet palvelun käyttöön erinomaisesti ja palvelussa on hoidettu 100 000 kontaktia ensimmäisen puolen vuoden aikana. Digiklinikalla hyödynnettävää teknologia-alustaa käyttöä on tarkoitus laajentaa uusiin käyttötarkoituksiin”, digiklinikan vastaava projektipäällikkö Niko Lönn Pirkanmaan hyvinvointialueelta kertoo.

Tuomaristo päätyi palkitsemaan kunniamaininnalla luovasta kehittämisestä Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen, joka oli mukana kahdella digiteolla: Gosta Labs Oy:n kanssa kehitetyllä terveystietojen kirjaamista avustavalla sovelluksella ja WorkPilots-sovelluksessa toimivalla keikkatyöalustalla, jonne ohjattiin espoolaisia nuoria, jotka olivat kiinnostuneita avustavista tehtävistä hoiva-alalla.

”Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella kehittämistä on tehty aidosti toiminnan tarpeiden pohjalta ja ratkaisuja kehitetty monialaisessa yhteistyössä. Luovuus ja osallistuttaminen yhdistettynä digitaalisuuteen ja tekoälyyn ansaitsevat kunniamaininnan”

tuomariston edustaja Mika Engblom Samsungilta kertoo.

Kilpailun finaalissa olivat myös Etelä-Savon hyvinvointialue digitaalisilla terveyspalveluillaan ja Kanta-Hämeen hyvinvointialue JST Healthcare Solutions Oy:n kanssa älykkäällä esitietolomakkeellaan.

Kilpailun tuomaristo koostui eri alojen huippuammattilaisista ja mukana ovat budjettineuvos Riitta Aejmelaeus valtiovarainministeriöstä, Suomen maajohtaja Mika Engblom Samsung Electronics Nordic Ab:lta, toimitusjohtaja Saara Hassinen Terveysteknologia ry:stä, toimitusjohtaja Piritta Jalonen Sotemuotoilu Oy:stä erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa sosiaali- ja terveysministeriöstä, digitaliset palvelut ja lääketieteellinen johtaja Leena Soininen DigiFinlandista ja johtaja Miila Päivärinne InterSystemsiltä. InterSystems ja Samsung Electronics Nordic järjestivät kilpailun yhteistyössä ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja: Miila Päivärinne, InterSystems, johtaja, p. 046 6000 898, miila.paivarinne (at) intersystems.com