Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Monidor keräsi 1 M€ rahoituksen vastatakseen koronan tuomaan kysyntään

Monidor keräsi 1 M€ rahoituksen vastatakseen koronan tuomaan kysyntään

Oululainen, älykkäitä infuusiohoitolaitteita valmistava terveysteknologiayritys Monidor on päättänyt viimeisimmän rahoituskierroksensa ja saanut rahoituksen syväteknologiaan keskittyvältä rahastolta Voima Venturesilta sekä Innovestorilta. Tätä ennen Monidoria on ollut rahoittamassa yksityisten enkelisijoittajien lisäksi Butterfly Ventures.

Monidorin missio on auttaa sairaanhoitajia työssään ja edesauttaa parempaa potilasturvallisuutta yksinkertaisilla ratkaisuilla. Vuonna 2015 perustettu yhtiö kehittää integroituja älyratkaisuja suonensisäiseen hoitoon sairaaloissa. Yhtiö lanseerasi ensimmäisen tuotteensa Monidrop®:n helmikuussa 2020.

Nyt kerätty miljoonan euron rahoitus on tarkoitettu vastaamaan Covid-19-pandemian luomaan kysyntään sekä tukemaan yrityksen tulevaa kasvua ja kansainvälistymistä.

Monidorin tarina alkoi, kun yksi sen perustajista, Antti Puolitaival, törmäsi päivittäisessä työssään lääkärinä epätarkkojen infuusiohoitojen negatiivisiin seurauksiin. Nykyisellään aistinvaraisesti tehdyt infuusiohoidot ovat epätarkkoja ja niiden manuaalinen seuranta työllistää ja ylikuormittaa sairaaloiden hoitohenkilökuntaa. Laitteita tähän tarkoitukseen on jo olemassa, mutta ne ovat liian järeitä ja kalliita laajempaan käyttöön.

Vastaukseksi näihin ongelmiin kehitettiin pienikokoinen, tarkka ja helppokäyttöinen Monidrop®-mittalaite ja IV Screen -etävalvontasovellus. Näiden avulla potilas saa juuri tarvitsemansa määrän tiputushoitoa, ja etävalvontasovelluksen ansiosta samalla myös hoitajilta säästyy kallisarvoista aikaa.

Monidrop® on uniikki ratkaisu vuodeosastojen painovoimaisen tiputuksen ongelmakohtiin. Covid-19-pandemia on lisännyt tarvetta Monidrop®-laitteen kaltaisille turvallisille potilashoidon ratkaisuille.

”Saimme paljon kontakteja jakelijoilta ympäri Eurooppaa, koska sairaalat tarvitsivat apua uusien sairaalaosastojen varustamiseen nopeasti Covid-19-potilaille”, Monidorin myyntijohtaja Jan Prokofjeff kertoo.

Pandemia on myös johtanut yksinkertaiseen asennusprosessiin kehittämiseen, jotta sairaalan työntekijät voivat itse tehdä asennuksen. Tämän avulla Monidor voi jaella tuotteitaan vaivattomasti myös ilman ylimääräisiä sosiaalisia kanssakäymisiä ja matkustamista Covid-19-pandemian aikana.

Monidorin toimitusjohtaja Mikko Savola arvioi infuusiolaitteiden markkinan yhteenlasketun arvon olevan 10 miljardia dollaria Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.

”Väestö ikääntyy ja elintaso nousee Aasiassa. Infuusiomarkkina on kasvava ala”, Savola toteaa ja jatkaa: ”Monidorin kasvu tulee alussa erityisesti Iso-Britanniasta, Alankomaista ja saksankieliseltä alueelta”.

“Suomalainen terveysteknologia-alan osaaminen on maailman johtavaa ja Monidor on erinomainen esimerkki kasvuyhtiöstä, jolla on ainutlaatuisesti kehitetty ja tuotteistettu ratkaisu globaalisti merkittävään ongelmaan – potilasturvallisuuteen ja hoitohenkilökunnan työn helpottamiseen ”, sanoo puolestaan Voima Venturesin osakas Jussi Sainiemi.

Monidor on vuonna 2015 perustettu terveysteknologia-alan kasvuyritys, joka on erikoistunut pienten, älykkäiden terapialaitteiden kehittämiseen. Ensimmäisenä tuotteenaan yritys on kehittänyt Monidrop®-infuusiomonitorin eli kompaktin laitteen, joka auttaa sairaanhoitajia työskentelemään laskimonsisäistä (IV) hoitoa tarvitsevien potilaiden kanssa. Monidorilla on korkealaatuiset prosessit ja sujuva työnkulku noudattaen ISO13485:n ja FDA:n lääketieteellisiä määräyksiä. Monidorin työntekijät ovat lääketieteellisen tekniikan, langattoman viestinnän, mobiiliohjelmistojen ja anturiratkaisujen asiantuntijoita. Yhteisenä intohimona on auttaa lääkäreitä heidän työssään ja parantaa potilaiden turvallisuutta yksinkertaisilla ratkaisuilla.

Voima Ventures on 40 miljoonan euron deep tech -rahasto, joka sijoittaa tiedepohjaisiin kasvuyrityksiin Suomessa sekä Pohjoismaissa ja Baltiassa. Voima Venturesin missio on ratkaista merkittäviä globaaleja ongelmia yhdistämällä tiede, yrittäjyys ja pääoma. Keskiössä oleviin toimialoihin kuuluvat muun muassa bio- ja uudet materiaalit, lääketieteelliset ja biotieteelliset teknologiat, kuvantamisen ja optiikan teknologiat, IoT ja elektroniikka, robotiikka, tekoäly, ICT ja ohjelmistot. Voima Ventures myös hallinnoi VTT Venturesin 20:n kasvuyrityksen portfoliota, johon kuuluvat muun muassa Solar Foods, Paptic ja Dispelix. Voima Venturesin ankkurisijoittajia ovat VTT sekä Euroopan investointirahasto EIF, joiden lisäksi sijoittajina on yksityisiä sijoitusyhtiöitä.