Alalle erikoistumisen syitä ovat usein hyvät työllistymisen mahdollisuudet ja globaalisti toimivat monipuolisia tehtäviä tarjoavat yritykset sekä yhä useammin kestävyyden edistäminen, on kyse sitten vähähiilisyyden mahdollistamisesta metallien avulla, tuotantoprosessien kehittämisestä, ympäristöhaittojen vähentämisestä, huipputuotteista tai kierrätysratkaisuista.
Automaation kasvu muuttaa jatkuvasti alamme osaamistarpeita. Alan ytimessä säilyvät kuitenkin vahva metallurgian, prosessitekniikan ja kemian osaaminen, jotka luovat perustan myös automaation ja tekoälyn hyötyjen täysimääräisen toteutumisen.
Kilpailemme osaamisen ja erikoistumisen kautta. Suomessa toimivat metallinjalostusyritykset ja teknologiavalmistajat ovat alansa edelläkävijöitä niin teknisesti kuin innovaatioiden osalta ja tuotteet ovat omaa luokkaansa – tämä kaikki perustuu kovaan osaamiseen myös jatkossakin ja siksi osaavaa työvoimaa tarvitaan.
Hakemisesta opiskelijaksi
Tietoa diplomi-insinööri- ja arkkitehtikoulutuksen yhteisvalinnasta Dia.fi-sivulta: yliopistot, hakeminen, valintakokeet, tulospalvelu, hakuaikataulu, pääsykoearkisto.
Teknillisten yliopistojen nettisivut kertovat omilla sivuilla hakemisesta teknillistieteelliselle koulutusalalle, lue lisää:
- Aalto-yliopisto (Espoo): Haku tekniikan kandidaatin ja diplomi-insinöörin tutkintoon – Kemian tekniikan korkeakoulu: Materiaalitekniikan laitos
- Lappeenrannan teknillinen yliopisto: Hakeminen – Lappeenrannassa opiskelusta
- Oulun yliopisto: Hae opiskelijaksi – Oulun yliopisto: Teknillinen tiedekunta
- Tampereen yliopisto: Hae – Materiaalioppi
- Åbo Akademi: Kemian- ja prosessitekniikan koulutusohjelma
- Turun yliopisto: materiaalitekniikka
Opiskelijakillat
Opintojen ohessa verkottuminen muiden opiskelijoiden kanssa on tärkeää, hyödyllistä ja hauskaa – killoista löydät tukea ja yhteistä tekemistä. Killat pitävät huolen uusien opiskelijoiden kotiutumisesta ja viihtyvyydestä uudessa opinahjossa. Killat ja ammattiainekerhot järjestävät ekskursioita yritysmaailmaan niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.
Lue lisää kiltojen toiminnasta:
- Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulussa Vuorimieskilta on materiaalitekniikan tutkinto-ohjelman opiskelijoiden yhdistys.
- Lappeenrannan teknillisen yliopiston (LUT) Koneenrakennuskilta on konetekniikan opiskelijoiden ainejärjestö.
- Oulun yliopiston Prosessikilta toimii prosessitekniikan koulutusohjelman opiskelijoiden yhdyssiteenä.
- Tampereen yliopiston Materiaali-insinöörikilta edistää materiaalitekniikan opiskelijoiden yhteistoimintaa.
- Turun yliopisto. Materiaalitekniikan kilta Adamas ry. https://www.adamas.fi/