Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Tapahtumat ja koulutukset Kyselytunti: EU:n tekoälyasetus

Ta­pah­tu­man tie­dot

Ajan­koh­ta

-

Si­jain­ti

Teams

Ky­se­ly­tun­ti: EU:n te­ko­ä­ly­ase­tus

Teknologiateollisuus ry järjestää kaikille avoimen verkkokyselytunnin, jossa vastaamme yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön asiantuntijoiden kanssa osallistujien kysymyksiin EU:n tekoälyasetuksesta ja sen soveltamisesta käytännössä. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan ministeriön katsaus asetuksen kansallisen täytäntöönpanon tilanteesta. 

Kyselytunti täydentää marraskuussa järjestämäämme yleistä tietoiskua, jonka tallenteen löydät täältä

Tilaisuudessa kysymyksiin vastaavat: 

  • Nathalie Dahl, hallitusneuvos, työ- ja elinkeinoministeriö 
  • Maria Hauptmann, johtava asiantuntija, työ- ja elinkeinoministeriö 
  • Joonas Mikkilä, johtava asiantuntija, Teknologiateollisuus ry 

Mikä on te­ko­ä­ly­ase­tus? 

Tekoälyasetus vaikuttaa tekoälyjärjestelmien ja yleiskäyttöisten tekoälymallien kehittämiseen ja käyttöön EU-alueella. Asetus astui voimaan elokuussa 2024, ja sitä ryhdytään soveltamaan vaiheittain helmikuusta 2025 alkaen.  

Säädöksen tavoitteena on suojata terveyttä, turvallisuutta ja perusoikeuksia tekoälyjärjestelmien ja yleiskäyttöisten mallien käytöstä aiheutuvilta riskeiltä sekä lisätä yleistä luottamusta tekoälyyn.  Lisäksi tavoitteena on parantaa sisämarkkinoiden toimintaa ja tukea innovointia.

Asetus jakaa tekoälyjärjestelmät ja yleiskäyttöiset mallit riskiperusteisesti eri luokkiin, ja niihin liittyvät vaatimukset vaihtelevat riskiluokan mukaan. Teknologiateollisuuden yritysten ja muiden organisaatioiden on tärkeää tietää kehittämiensä ja käyttämiensä järjestelmien ja mallien riskiluokka.  

Tu­tus­tu in­fo­pa­ket­tiin ja verk­ko­työ­ka­luun 

Tutustu ennen tilaisuutta tekoälyasetuksesta tuottamaamme tietopakettiin. Hyödynnä lisäksi selainpohjaista työkalua, jonka avulla voit tutustua säädökseen ja tuottaa personoidun koosteen yritystä koskettavista velvoitteista. Työkalu on yritysten käytössä maksutta vuoden 2025 ajan. 

Il­moit­tau­du ja jätä ky­sy­myk­se­si 

Osallistuminen on kaikille maksutonta, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Voit jättää ilmoittautumisen yhteydessä kysymyksiä asiantuntijoillemme.  

Li­sä­tie­to­ja