Siirry sisältöön

Työryhmät Teknologiateollisuudessa

Teknologiateollisuus ry:llä on 7 hallituksen nimeämää työryhmää sekä erillinen PK-yrityksiä ja omistajayrittäjyyttä edustava yrittäjävaliokunta. Työryhmien määrä voi vaihdella tarpeen mukaan.

Päivitetty 27.03.2025 klo 14:58
Kuvituskuva

Työryhmien tehtävät

Hallitus nimeää työryhmiä tukemaan teknologiateollisuuden strategian kannalta tärkeiden asioiden edistämistä. Työryhmien edustajat koostuvat jäsenyritysten edustajista, joilla on työryhmän tehtävään liittyvää erityisosaamista. Työryhmissä voi olla myös asiantuntijajäseniä. Työryhmien sihteerinä toimii Teknologiateollisuus ry:n johtoryhmän nimeämä henkilö.

Työryhmät tukevat Teknologiateollisuus ry:n

  • kannanmuodostusta
  • vaikuttamistyötä
  • jäsenistön palvelutarpeiden tunnistamista

Jäseneksi työryhmään

Hallitus valitsee työryhmien jäsenet vuodeksi kerrallaan. Jäsenyritykset voivat ehdottaa jäseniä jäsentyytyväisyyskyselyn yhteydessä. Jäsentyytyväisyyskysely lähetetään loka-marraskuussa toimitusjohtajille sekä työryhmien ja aluejohtokuntien jäsenille. Tarpeen mukaan kysely lähetetään myös muille kohderyhmille. Työryhmien työstä lisätietoa voit kysyä kunkin työryhmän sihteerinä toimivalta Teknologiateollisuus ry:n edustajalta.

Digitalisaatiotyöryhmä

Digitalisaatiotyöryhmä tukee Teknologiateollisuuden vaikuttamistyötä digitalisaation sääntelyyn liittyen Suomessa ja EU:ssa. Työryhmä avustaa Teknologiateollisuutta myös uusien jäsenpalveluiden kehittämisessä digitaalisen transformaatioon liittyen.

Lisätietoja:

Innovaatio- ja kilpailukykytyöryhmä

Innovaatio- ja kilpailukykytyöryhmä ohjaa Teknologiateollisuuden vaikuttamistyötä teknologiateollisuudelle tärkeissä innovaatio- ja tutkimuspolitiikan kysymyksissä Suomessa ja EU:ssa sekä edistää Suomen innovaatio- ja investointiympäristön houkuttelevuuden kehittämistä.

Lisätietoja:

Osaamistyöryhmä

Osaamistyöryhmä ohjaa Teknologiateollisuuden vaikuttamistyötä alalle tärkeissä osaamisen ja koulutuspolitiikan kysymyksissä sekä tuo yritysten näkemyksen työelämän ja osaamistarpeiden muutoksiin ja näihin valmistautumiseen. Työryhmä edistää lisäksi yritysten yhteistyötä oppilaitosten ja korkeakoulujen kamssa.

Lisätietoja:

Rahoitustyöryhmä

Rahoitustyöryhmä edistää erityisesti viennin- ja kaupanrahoituksen sekä Suomen vienninrahoitusjärjestelmän kilpailukyvyn varmistamista. Rahoitustyöryhmä vaikuttaa aktiivisesti myös kehitysrahoitukseen, digitalisaatioon, EU-rahoitusinstrumentteihin sekä KYC-, pakote- ja pankkiregulaatioasioihin.

Lisätietoja:

Työnantajapoliittinen työryhmä

Työnantajapoliittinen työryhmä toimia valmistelu- ja asiantuntijaelimenä työehtoihin, työsuhteisiin ja yhteistoimintaan liittyvissä kysymyksissä 

Lisätietoja:

Vastuullisuustyöryhmä

Vastuullisuustyöryhmä tukee Teknologiateollisuuden vaikuttamista vastuullisuusasioissa ja nostaa esille yritysten tarpeita vastuullisuuteen liittyvien jäsenpalveluiden tuotannossa.

Lisätietoja:

Vähähiilisyystyöryhmä

Vähähiilisyystyöryhmä tukee Teknologiateollisuuden vaikuttamista vähähiilisyyteen kytkeytyvissä asioissa kuten energia- ja ilmastoasioissa.

Lisätietoja:

Yrittäjävaliokunta

Yrittäjävaliokunta on Teknologiateollisuus ry:n sääntömääräinen valiokunta, joka edustaa PK-yrityksiä sekä omistajayrittäjyyden asiantuntemusta Teknologiateollisuuden vaikuttamistyössä. Yrittäjävaliokunnan puheenjohtaja toimii myös Teknologiateollisuus ry:n hallituksen varapuheenjohtajana.

Lisätietoja:

Verotyöryhmä

  • Veroryhmä on ns. epävirallinen ryhmä, johon pääsevät mukaan kaikki halukkaat Teknologiateollisuuden jäsenet. 
  • Ryhmässä käsitellään Suomen, EU:n ja OECD:n ajankohtaisia verotuksen asioita. Pääpaino on yritysverotuksessa.
  • Ryhmän toimintaa voi seurata myös postituslistan kautta.
  • Kokouksia on noin kolme vuodessa.

Lisätietoja: