Siirry sisältöön
Etusivu Kehitys Rahoitusta kehitykseen

Rahoitusta kehitykseen

Päivitetty 06.11.2024 klo 15:26

Alan tutkimukseen ja kehitykseen on saatavissa rahoitusta erilaisista julkisista lähteistä

Rahoitus keskittyy erityisesti Business Finlandin ohjelmiin sekä EU:n tutkimuksen puiteohjelmiin, joista tällä hetkellä käynnissä on Horisontti Eurooppa.  

Myös esimerkiksi Merenkulun säätiö tarjoaa apurahoja. Säätiö on perustettu vuonna 1945, ja sen tarkoituksena on maamme merenkulun ja laivanrakennusteollisuuden tukeminen ja edistäminen myöntämällä apurahoja näiden alojen tutkijoille ja opiskelijoille. Lue lisää

Osana työ- ja elinkeinoministeriön Kestävän meriteollisuuden kehittämisohjelmaa on kerätty kattava tietopaketti meriteollisuuden erilaisista kotimaisista ja kansainvälisistä rahoitus- ja tukimahdollisuuksista. Lue lisää 

Business Finland

Business Finland tukee yritysten kansainvälistymistä ja innovointia useilla eri ohjelmakokonaisuuksilla. Meriteollisuuden yrityksille kohdennettuja palveluja on muun muassa Decarbonized Maritime and Ports -kokonaisuudessa. Voit tutustua kaikkiin ohjelmiin tästä linkistä.

Euroopan unioni

EU:n eri ohjelmat tarjoavat rahoitusta meriteollisuuden T&K-projekteihin.

Horisontti Eurooppa -puiteohjelma

Horisontti Eurooppa on yksi EU:n tutkimuksen ja innovoinnin keskeisistä rahoitusohjelmista. Sen tavoitteena on torjua ilmastonmuutosta, auttaa saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet ja tukea EU:n kilpailukykyä ja kasvua. Ohjelma tukee tutkimusta ja innovointia Euroopassa 95 miljardilla eurolla vuosina 2021-2027. Voit lukea lisää ohjelmasta Euroopan komission sivuilla sekä ohjelman omilla nettisivuilla. Löydät ohjelmasta lisätietoja myös Business Finlandin nettisivuilta.

CEF Verkkojen Eurooppa

CEF Verkkojen Eurooppa (Connecting Europe Facility) -välineen kautta rahoitetaan hankkeita, joilla kehitetään Euroopan unionin energia-, liikenne- ja digitaalisia yhteyksiä. CEF2-rahoituskausi on käynnissä vuosina 2021–2027, ja sen budjetti on n. 30 miljardia euroa, josta liikennealan osuus on n. 23 miljardia euroa. Voit lukea lisää CEF-liikennehauista Traficomin nettisivuilla.

CEF2-ohjelman tavoitteena on

  • rakentaa, kehittää, modernisoida ja saattaa valmiiksi Euroopan laajuiset liikenne-, energia- ja digitaaliset verkot.
  • ydinverkon toteuttaminen vuoteen 2030 mennessä ja kattavan verkon vuoteen 2050 mennessä.
  • ilmastotavoitteiden saavuttaminen.
  • kehittää TEN-T -verkon osia sekä siviili- että sotilaallisen liikkuvuuden parantamiseksi.