Meriteollisuuden opiskelupaikat
Meriteollisuuden menestykseen tarvitaan useiden eri alojen osaajia
Merialan ammattilaiset voivat työllistyä niin maalle kuin merellekin. Koulutusmahdollisuuksia on toisen asteen koulutuksesta aina tohtoriopintoihin asti. Alalle voi tulla myös muunto- tai täydennyskoulutuksen kautta. Myös alan yrityksillä on omaa koulutustarjontaa. Merenkulkualaa opiskelleiden ammattilaisten lisäksi alalla on tarvetta esim. sähkötekniikan ja tietotekniikan osaajille. Myös näihin tutkintoihin voi sisällyttää meriopintoja.
Merialalta diplomi-insinööreiksi ja maistereiksi valmistuneilla on laajat työskentelymahdollisuudet Suomessa ja ulkomailla. Työpaikkoja tarjoavat muun muassa telakat, suunnittelutoimistot, järjestelmä- ja laitevalmistajat, luokituslaitokset, tutkimuslaitokset ja varustamot.
Suomessa on kymmenen merenkulkualan koulutusta tarjoavaa oppilaitosta, jotka sijaitsevat eri puolilla maata. Useimpiin koulutusohjelmiin voi hakea toisen asteen tutkinnon suorittamisen jälkeen. Opintojen tarkka sisältö ja hakuajat vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutusohjelmittain.
Kysy lisää myös oppilaitoksesi opinto-ohjaajilta tai esimerkiksi työ- ja elinkeinotoimistojen ammatinvalinta- ja urasuunnittelupalveluista.
Meriteollisuus on korkean teknologian alana kansainvälinen ja kehittyvä. Alalla tarvitaan eri alojen osaamista, jolloin ammattinimikkeiden kirjokin on suuri. Meriteollisuus tarvitsee mm. seuraavia ammatteja:
- laivanrakennusinsinööri
- lvi-, sähkö-, kone- ja automaatioinsinööri
- hitsaaja
- levyseppä
- lvi-, kone-, varustelu-, sähkö-, sisustus- ja ilmastointiasentaja
- it-alan osaaja
- energia- ja ympäristöosaaja
- koordinaattori
- ostaja
- projektipäällikkö
- työnjohtaja
Meriala on tulevaisuutta
Meriklusterin toimijat ovat yhdessä koonneet interaktiivisen esitteen, josta löydät lisätietoja erilaisista koulutusväylistä merialalle.
Monipuolinen meriala
Uratarinoiden lisäksi voit lukea artikkeleita huoltovarmuudesta, meriteollisuudesta, merenkulkualan vastuullisuudesta ja innovaatioista sekä vihreästä siirtymästä. Julkaisu on luotu Suomen meriklusterin yhteisvoimin.