TeknologiaTiistai - seuraava 28.11.2017

TeknologiaTiistai näkyy kaikkialla Suomessa - Kaakonkulmalta Lappiin. Ammatilliset oppilaitokset ja teknologiayritykset tekevät kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen näkyväksi.

Ammatilliset oppilaitokset koko Suomessa järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia marraskuun viimeisenä tiistaina 28.11.2017.

TeknologiaTiistaina esitellään laajasti kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja ammatillisia oppilaitoksia sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja teknologiayrityksissä.

Oppimispolkuja tulevaisuuden ammattiosaajille

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset ja opettajansa sekä myös vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.

Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos. Koko maan kattavasti näytetään mitä ammatillisen koulutuksen uudistaminen merkitsee. Uudet laaja-alaiset tutkinnot tarkoittavat, että opiskelijalla on mahdollisuus erikoistua ja syventää osaamistaan yksilöllisillä valinnoilla ja oppimispoluilla. 

- Teknologiateollisuuden yrityksissä on töissä lähes 300 000 ihmistä, heistä puolella on ammatillinen tutkinto. Ja, vuosittain yritykset palkkaavat noin 30 000 uutta osaajaa. Siksi on tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyvästi esille, korostaa Anne Ahkola-Lehtinen, Teknologaiteollisuus ry. 

TeknologiaTiistai 2016 - katso mitä tapahtui

Ammattioppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolilla Suomea järjestivät TeknologiaTiistai-tapahtumia 29.11.2016
TeknologiaTiistai tapahtumapäivien ohjelmia
TeknologiaTiistain aamun avaus kouluille
#TeknologiaTiistai2016

Ota käyttöön myös MyTech.fi ja Valintojen tueksi -julisteet

Matematiikka - Enemmän kuin numeroita
Teknologia - Ei vain poikien juttu
Teknologiateollisuus - Monta tietä mahdollisuuksien maailmaan
Teknologiateollisuus - Mahdollisuuksien maailma - mitä se on


Lisätietoja:

Anne Ahkola-Lehtinen, puh. 044 055 3345
Asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

LiiteKoko
Image icon aamun avaus linkillä56.79 KB