Teknologiatiistai avaa teknologia-alan maailmaa nuorille

Eija Laine
Valtakunnallista Teknologiatiistaita vietettiin 21.11.2023 oppilaitoksissa ja yrityksissä ympäri Suomen.

Teknologiatiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtumapäivä, jolloin ammattioppilaitokset ja yritykset järjestävät tapahtumia omilla paikkakunnillaan. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa pääsevät tutustumaan kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille. Tapahtumia järjestettiin yli 25 ammattioppilaitoksessa eri puolilla Suomea.

Teknologiateollisuuden päätapahtumaa vietettiin tänä vuonna Pohjois-Karjalassa. Alueen teknologiayritykset, ammattiopisto Riveria ja Teknologiateollisuus ideoivat yhdessä suurtapahtuman, jossa alueen yli 600 7. luokkalaista opettajineen pääsivät tutustumaan teknologia-alan opetukseen ja työelämään.

Teknologiatiistain yritysvierailu

Arvokkaita kohtaamisia yritysten ja nuorien välillä

Yritykset olivat valmistautuneet huolellisesti nuorten vierailuja varten ja varsinkin ohjelmaa oli mietitty erityisesti nuorten näkökulmasta. Vierailuiden aikana oppilasryhmät tutustuivat kohdeyrityksensä toimintaan. Oppilaat pääsivät näkemään, miltä työ yrityksessä oikeasti näyttää. Työelämään tutustuminen on tärkeää, sillä usein nuoret eivät tule ajatelleeksi, millaisia tulevaisuuden työmahdollisuuksia heillä on – vaikka aivan lähiympäristössä!

Teknologiayritykset ovat mukana monessa: ne innovoivat uutta, valmistavat huippuluokan tuotteita ja ovat mukana kansainvälisessä liiketoiminnassa. Tätä kaikkea yritykset pääsivät näyttämään nuorille Teknologiatiistain aikana. Ja kyllä nuoret kiinnostuivat! Pääsisikö tänne työelämän tutustumisjaksolle? Mites ne kesätyöt? Yrityksissä otettiin kiinnostus alaa kohtaan ilolla vastaan. 

Teknologiatiistain yritysvierailu

Pohjois-Karjalan Teknologiatiistain toteuttamisessa oli mukana 18 teknologiateollisuusyritystä Joensuun seudulta ja Outokummusta. Suuret kiitokset teille yhteistyöstä!

Abloy Oy
Finelcomp Oy
Fodesco Oy
HANZA Levyprofiili Oy
Joensuun CNC Machining Oy
John Deere Forestry Oy
Jotwire Oy
Kesla Oyj
Kirike Oy
KKR Steel Oy
Mantsinen Oy
Nanocomp Oy
Okun Koneistuspalvelu Oy
Premetec Oy
Thermo Fisher Scientific Oy
Turula Engineering Oy
Valukumpu Oy
Viimet Oy

 

Lue lisää Teknologiatiistaista täältä!