Teknologia-ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Teknologia-ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

pixabay_02.jpg
Teknologiateollisuuden vetovoimatyön tavoitteena on tuoda esiin teknologia-alan monipuolisia mahdollisuuksia opiskelu- ja työpaikkana, erityisesti nuorille. Suomalaiset teknologiayritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa monipuolista osaamista ja parhaat osaajat.  

Teknologia-alan työt eivät välttämättä näy lasten ja nuorten arjessa samalla tavalla kuin monet muut ammatit. Tämän takia on tärkeää, että tuomme esiin teknologia-alalla opiskelevien ja työskentelevien omia kokemuksia – ja että nuoret pääsevät myös itse näkemään ja kokemaan, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä.  

Opettajat ja opot ovat tässä työssä tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Teknologiateollisuus tarjoaa monia valmiita oppimiskokonaisuuksia ja materiaaleja, joita voi hyödyntää opetuksessa. Opettajille ja opoille on myös omia koulutusmahdollisuuksia.

Teknologiateollisuuden vetovoimatoimenpiteet on koottu MyTech-brändin alle.

Koronapandemia on vaikeuttanut monin tavoin nuorten tutustumista työelämään. Olemme koonneet tänne erilaisia virtuaalisia mahdollisuuksia teknologia-alaan tutustumiseen.

Teknologiateollisuuden vetovoimapalvelut ja -materiaalit:

Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojekti

Tämä toimii! on ekaluokkalaisille suunnattu, monialainen teknologiakasvatusprojekti, jossa opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Uutuutena mukana on (syyskuusta 2021) kyberseikkailu, jossa tutustutaan kyberturvallisuuden maailmaan.

MyTech-ohjelma

MyTech-ohjelma on yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu oppimiskokonaisuus teknologian vaikutuksesta kolmeen eri ilmiökokonaisuuteen: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi sekä tulevaisuuden elinympäristö. Uutuutena syksyllä 2021 ohjelmaan lisätään kyberturvallisuus-teema. Opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit ja kätevän konseptin. MyTech-konseptiin sisältyy opintokäynti teknologiayritykseen ja korkeakouluun: pandemian takia lähivierailut ovat tauolla, mutta yrityksiin ja korkeakouluihin on mahdollista tutustua virtuaalisesti.

MyTech-lähettiläät

Millaista on opiskelu tekniikan alalla korkeakoulussa tai ammatillisessa koulutuksessa? Tekniikan alan opiskelijoita eli MyTech-lähettiläitä voi kutsua kouluun kertomaan kokemuksistaan ja teknologia-alan mahdollisuuksista. Lue lisää

Mytech.fi - uratarinat ja opintovalinnat

MyTech.fi-sivustolla yli sata nuorta teknologia-alan osaajaa kertoo oman ura- ja opintotarinansa napakalla videolla ja aikajanalla. Sivustolla on myös paljon tietoa teknologia-alan opinnoista ja (syyskuusta 2021) opintokartta, jossa pääsee tutustumaan tekniikan alan korkeakoulujen tarjontaan. 

Osaamisen tulevaisuustunnit opinto-ohjaajille

Järjestämme opinto-ohjaajille ja opettajille virtuaalisia tilaisuuksia, joissa perehdymme teknologia-alan tärkeisiin tulevaisuusteemoihin asiantuntijapuheenvuorojen avulla. Syksyn 2021 tilaisuudet (Zoom-tilaisuuksiin tulee erikseen kutsu):

  • 8.10. Tulevaisuuden osaajat teknologia-alalla
  • 5.11. Kyberturvallisuus
  • 19.11. Kiertotalous ja ilmastonmuutos
  • 3.12. Terveys ja hyvinvointi
  • 17.12. Tulevaisuuden elinympäristö
Maailman suurin etäTET

Maailman suurin etäTET on TATin koordinoima etänä järjestettävä työelämään tutustumisen viikko 22.-26.11.2021. Teknologiateollisuuden päivä on 23.11.2021

Teknologiatiistai

Teknologiatiistai on vuosittainen tapahtuma, jolloin opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa voivat tutustua tekniikan alan ammatillisiin oppilaitoksiin.

Tutor-opettajaverkosto

Tuemme LUMA- ja teknologista osaamista TUTOR-opettajatoiminnassaan painottavia kuntia verkostoimalla opettajia ja mahdollistamalla ketteriä kokeiluja LUMA-opetuksessa.

Lisätiedot: Leena Pöntynen