Teknologia-ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

pixabay_02.jpg
Teknologiateollisuuden vetovoimatyön tavoitteena on tuoda esiin teknologia-alan monipuolisia mahdollisuuksia opiskelu- ja työpaikkana, erityisesti nuorille. Suomalaiset teknologiayritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa monipuolista osaamista ja parhaat osaajat.  

Teknologia-alan työt eivät välttämättä näy lasten ja nuorten arjessa samalla tavalla kuin monet muut ammatit. Onkin tärkeää, että tuomme esiin teknologia-alalla opiskelevien ja työskentelevien omia kokemuksia – ja että nuoret pääsevät myös itse näkemään ja kokemaan, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä.  

Opettajat ja opot ovat tässä työssä tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Teknologiateollisuus tarjoaa monia valmiita oppimiskokonaisuuksia ja materiaaleja, joita voi hyödyntää opetuksessa. Opettajille ja opoille on myös omia koulutusmahdollisuuksia.

Teknologiateollisuuden vetovoimatoimenpiteet on koottu MyTech-brändin alle.

Koronapandemia on vaikeuttanut monin tavoin nuorten tutustumista työelämään. Olemme koonneet tänne erilaisia virtuaalisia mahdollisuuksia teknologia-alaan tutustumiseen.

Teknologiateollisuuden vetovoimapalvelut ja -materiaalit:

Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojekti ekaluokkalaisille

Tämä toimii! on ekaluokkalaisille suunnattu, monialainen teknologiakasvatusprojekti, jossa opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai ukrainaksi. Mukana on myös kyberseikkailu, jossa tutustutaan kyberturvallisuuden maailmaan ja opetellaan kyberturvallisuustaitoja.

MyTech-ohjelma yläkoululaisille ja lukiolaisille

MyTech-ohjelma on yläkoululaisille ja toiselle asteelle suunnattu oppimiskokonaisuus teknologian vaikutuksesta neljään eri ilmiökokonaisuuteen: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi, tulevaisuuden elinympäristö ja kyberturvallisuus. Opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit ja kätevän konseptin. MyTech-konseptiin sisältyy opintokäynti teknologiayritykseen ja ammattioppilaitokseen tai korkeakouluun. Yrityksiin ja koulutukseen on mahdollista tutustua myös virtuaalisesti.

MyTech-lähettiläät

Millaista on opiskelu tekniikan alalla korkeakoulussa tai ammatillisessa koulutuksessa? Tekniikan alan opiskelijoita eli MyTech-lähettiläitä voi kutsua kouluun kertomaan kokemuksistaan ja teknologia-alan mahdollisuuksista. Lue lisää

Mytech.fi - uratarinat ja opintovalinnat

MyTech.fi-sivustolla yli sata nuorta teknologia-alan osaajaa kertoo oman ura- ja opintotarinansa napakalla videolla ja aikajanalla. Sivustolla on myös paljon tietoa teknologia-alan opinnoista.

Osaamisen tulevaisuustunnit opinto-ohjaajille

Järjestämme opinto-ohjaajille ja opettajille virtuaalisia tilaisuuksia, joissa perehdymme teknologia-alan tärkeisiin tulevaisuusteemoihin asiantuntijapuheenvuorojen avulla.

Ammattiosaamisen Teknologiatiistai

Teknologiatiistai on vuosittainen tapahtuma, jolloin opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa voivat tutustua tekniikan alan ammatillisiin oppilaitoksiin.

Tutor-opettajaverkosto

Tuemme LUMA- ja teknologista osaamista TUTOR-opettajatoiminnassaan painottavia kuntia verkostoimalla opettajia ja mahdollistamalla ketteriä kokeiluja LUMA-opetuksessa.

Lisätiedot: Leena Pöntynen