Teknologia-ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

Teknologia-ala tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia

pixabay_02.jpg
Teknologiateollisuuden vetovoimatyön tavoitteena on tuoda esiin teknologia-alan monipuolisia mahdollisuuksia opiskelu- ja työpaikkana, erityisesti nuorille. Suomalaiset teknologiayritykset tarvitsevat nyt ja tulevaisuudessa monipuolista osaamista ja parhaat osaajat.  

Teknologia-alan työt eivät välttämättä näy lasten ja nuorten arjessa samalla tavalla kuin monet muut ammatit. Tämän takia on tärkeää, että tuomme esiin teknologia-alalla opiskelevien ja työskentelevien omia kokemuksia – ja että nuoret pääsevät myös itse näkemään ja kokemaan, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä. Myös innostavia roolimalleja tarvitaan!  

Opettajat ja opot ovat tässä työssä tärkeitä yhteistyökumppaneitamme. Teknologiateollisuus tarjoaakin monia valmiita oppimiskokonaisuuksia ja materiaaleja, joita voi hyödyntää opetuksessa. Opettajille ja opoille on myös omia koulutusmahdollisuuksia.

Teknologiateollisuuden vetovoimatoimenpiteet on koottu MyTech-brändin alle.

Etämahdollisuudet

Koronapandemia vaikuttaa myös vetovoimatoimintaan. Olemme koonneet tänne erilaisia virtuaalisia mahdollisuuksia.

Teknologiateollisuuden vetovoimatoimenpiteet

Tämä toimii! -teknologiakasvatusprojekti

Tämä toimii! on ekaluokkalaisille suunnattu, monialainen teknologiakasvatusprojekti, jossa opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

MyTech-ohjelma

MyTech-ohjelma on yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu oppimiskokonaisuus, jossa opettaja saa käyttöönsä laadukkaat oppimateriaalit ja kätevän konseptin. MyTech-konseptiin sisältyy toiminnallinen opintokäynti teknologiayritykseen ja korkeakouluun – maksutta kaikkialla Suomessa. Uutuutena myös virtuaalivierailumahdollisuus yrityksiin ja korkeakouluihin!

MyTech-lähettiläät

Millaista on opiskelu tekniikan alalla ammatillisessa koulutuksessa? Tekniikan alan ammatilliset opiskelijat eli MyTech-lähettiläät kertovat peruskouluissa millaisia mahdollisuuksia teknologia-alalla on. MyTech-lähettilään voi pyytää vierailulle koululle. Lue lisää

Teknologiatiistai

Teknologiatiistai on vuosittainen tapahtuma, jolloin opettajat, oppilaat ja heidän vanhempansa voivat tutustua tekniikan alan ammatillisiin oppilaitoksiin.

Mytech.fi - uratarinat ja opintovalinnat

MyTech-uratarinat kertovat yli sadan nuoren ammattilaisen tarinan napakalla videolla. Sivustolla on myös paljon tietoa teknologia-alan opinnoista. Tutustu teknologia-alan nuoriin osaajiin ja opintopolkuihin täällä.

Tutor-opettajaverkosto

Tuemme LUMA- ja teknologista osaamista TUTOR-opettajatoiminnassaan painottavia kuntia verkostoimalla opettajia ja mahdollistamalla ketteriä kokeiluja LUMA-opetuksessa.

Lisätiedot: Leena Pöntynen

Opinto-ohjaajien koulutusohjelma

Vientiliitot Kemianteollisuus, Metsäteollisuus ja Teknologiateollisuus järjestävät opinto-ohjaajille koulutuskokonaisuuksia, jossa he pääsevät syventymään tekniikan alan koulutuksen mahdollisuuksiin.

Tiedustelut: Leena Pöntynen