17
Loka
2018
Tiedote
Lindell siirtyy tehtävään kokoomuksen eduskuntaryhmästä, jossa hän on toiminut ympäristöpoliittisena sihteerinä.

Teknologiateollisuus ry on valinnut uudeksi ympäristöasiantuntijaksi YTM Pirita Lindellin, 35. Hän aloittaa tehtävässään 12.11.2018.

16
Loka
2018
Tiedote
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Jane ja Aatos Erkon säätiö rahoittivat Tulevaisuuden tekijät -ohjelmassaan yhteensä 3,2 miljoonalla eurolla seitsemää tutkimushanketta, jotka ratkaisevat ihmiskunnan tulevaisuuteen vaikuttavia kysymyksiä. Tutkijat kehittävät rahoituksella muun muassa työkaluja tekoälyn hyödyntämiseen, parantavat lääketieteellistä kuvantamista ja etsivät tehokkaampia ratkaisuja veden laadun seurantaan.

Tekoälyn hyödyntämisessä osaaminen pullonkaulana – Suomen tekoälykeskuksessa luodaan yrityksille matalan kynnyksen ohjelmistokirjastoa

15
Loka
2018
Uutinen
Teknologiateollisuuden ja Metallinjalostajien kansainvälisessä seminaarissa ratkottiin kiertotalouden käytännön haasteita metallien osalta.

Teknologiateollisuuden ja Metallinjalostajien järjestämä seminaari ”Refining The Classification of Metals and Alloys to Enable Non-toxic Society and Circular Economy” keräsi hiljattain yhteen Euroopan huippuasiantuntijat ratkomaan metalliseoksiin liittyvää konkreettista luokitusongelmaa.

15
Loka
2018
Uutinen
Poliittiset työtaistelut irtisanomissuojan keventämistä vastaan jatkuvat teknologiateollisuudessa jo viidettä viikkoa. Ylityökielloista ja kuun alussa toimeenpannusta poliittisesta lakosta on aiheutunut kymmenien miljoonien eurojen tuotantomenetys alan yrityksille. Myös toista viikkoa jatkuva AKT:n ylityökielto satamissa ruuhkauttaa vientiä ja tuontia, hankaloittaa maakuljetuksia ja aiheuttaa häiriötä toimituksiin.

SAK:laisen Teollisuusliiton ja STTK:laisen Ammattiliitto Pron ylityökielto alkoi 17. syyskuuta, ja 3. lokakuuta liitot järjestivät poliittisen lakon noin 40 teknologiateollisuuden yrityksessä.

Tapahtumat

10 Loka
Työmarkkinakoulutukset
Original Sokos Hotel Ilves
24 Loka
Tapahtumakalenterissa näkyvät tapahtumat
Tapahtumakeskus Koskenranta
30 Loka
Työmarkkinakoulutukset
Rauma, Teknologiatalo Sytytin
31 Loka
Työmarkkinakoulutukset
Radisson Blu Marina Palace, Turku
01 Marras
Työmarkkinakoulutukset
Lapland Hotel, Tampere
01 Marras
Tilaisuudet ja seminaarit
Solo Sokos Hotel Torni Tampere
Tarvitsemme lisää rohkeutta käynnistää ja käydä rakentavaa dialogia, sillä se antaa mahdollisuuden rakentaa ymmärrystä omista ja muiden näkökulmista, kirjoittavat Laura Juvonen ja Risto Siilasmaa Sitra:n tulevaisuuden visioita käsittelevän Seuraava erä -blogisarjan avaavassa kirjoituksessa. #uudistuminen https://www.sitra.fi/blogit/millaista-yhteiskuntaa-haluamme-rakentaa/
17.10.2018, 16:59
Hyvää tyttöjenpäivää! Pidetään huoli, ettei tyttöjen kiinnostus LUMA-aineisiin ja matematiikkaan jää kiinni puutteellisesta kannustuksesta. Women in Tech julkaisi päivän kunniaksi seuraavan Women in Tech Forumin päivämäärän: tapahtuma järjestetään Helsingissä tasan vuoden päästä, tyttöjenpäivänä tietenkin!
11.10.2018, 11:59
"AI Ethics Beyond Obvious" -vierailijaluento Otaniemessä 9.10.2018 klo 17 Professori Francesca Rossi IBM researchiltä luennoi tekoälyn etiikasta, myös vähemmän tunnetuista näkökulmista. Tilaisuuden järjestävät Teknologiateollisuuden tekoälykiihdyttämö ja FCAI. Vielä ehtii ilmoittautua mukaan! https://teknologiateollisuus.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/guest-lecture-ai-ethics-beyond-obvious #fcai #aiera #tekoäly #mydata #aithics
3.10.2018, 13:56
Teknologiateollisuus

Tilaa kerran noin kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje ja haluamasi valinnaiset sisällöt täältä.

Teknologiateollisuus

Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuus

Teknologiateollisuuden yritysten menestyminen kansainvälisessä kilpailussa perustuu innovaatiokykyyn, uusimman teknologian ja liiketoiminnan osaamiseen ja ketteryyteen. On oltava askeleen edellä kilpailijoita ja uudistuttava.

Teknologiateollisuus

Toimintaympäristön kilpailukyvystä on huolehdittava, jotta se kannustaa yrityksiä investoimaan, innovoimaan, työllistämään ja omistamaan Suomessa.