11
Joulu
2018
Artikkeli
Energian tehokas käyttö parantaa yritystoiminnan kannattavuutta ja mahdollistaa kestävän kehityksen mukaisen tuotannon. Suomessa on kaikkiaan jo lähes 500 yritystä, jotka ovat solmineet vapaaehtoisen energiatehokkuussopimuksen ja sitoutuneet tehostamaan energiankäyttöään.

Vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja yritysten yhdessä valitsema keino täyttää Suomelle asetetut EU:n energiatehokkuusvelvoitteet. Sopimusten myötä ei tarvita uutta lainsäädäntöä tai muita pakollisia toimenpiteitä.

11
Joulu
2018
Työhyvinvointi paranee selkeästi ja monilla mittareilla mitattuna, kun yritykset ja henkilöstö satsaavat yhdessä toiminnan kehittämiseen. Tämä näkyy selkeästi esimerkiksi niissä yrityksissä, jotka ovat osallistuneet teknologiateollisuuden Työkaari kantaa -hankkeeseen. Parhaimmillaan sairauspoissaolot puolittuivat ja erilaisia työaikajoustoja otettiin laajasti käyttöön.

Työkaari kantaa on teknologiateollisuuden työmarkkinaosapuolien yhteishanke, joka on jatkunut reilut kaksi vuotta. Koulutuksiin on osallistunut yli tuhat johdon ja henkilöstön edustajaa eri puolilla maata. Tavoitteena on työhyvinvoinnin parantaminen, työurien pidentäminen ja samalla hyvä kehitys tuottavuudessa.

10
Joulu
2018
Uutinen
Komission ehdottama digivero eli digitaalisen liiketoiminnan vero ei etene ainakaan toistaiseksi. Ehdotus siirrettiin sivuun valtiovarainministerien Ecofin-kokouksessa joulukuun alussa. Ranska ja Saksa tekivät sen sijaan uuden ehdotuksen, jossa esitetään digiveron tilalle online-mainostoiminnan verotusta sekä minimiveroa. Jälkimmäinen koskisi kaikkea yritystoimintaa, ei vain digitaaliseksi katsottua liiketoimintaa.

Suomi, Ruotsi, Tanska ja Irlanti vahvistivat jo ennen 4.12. pidettyä Ecofin-kokousta, että ne eivät hyväksy digiveron käyttöönottoa. Myös Saksa ja UK olivat myöntäneet, ettei ehdotus ole valmis poliittiseen päätöksentekoon.

07
Joulu
2018
Uutinen
Ohjelman tavoitteena on nostaa Euroopan tekoälyinvestointien taso 20 miljardiin euroon 2030-luvulla

Euroopan komissio julkaisi tänään tiedonannon tekoälyohjelmasta. Ohjelman tavoitteena on nostaa Euroopan tekoälyinvestointien taso 20 miljardiin euroon 2030-luvulla.

Tapahtumat

13 Joulu
14 Joulu
Tilaisuudet
SITRA, Auditorio, Itämerenkatu 11–13, Helsinki
09 Tammi
Työmarkkinakoulutukset
Original Sokos Hotel Royal Vaasa
15 Tammi
Työmarkkinakoulutukset
Original Sokos Hotel Kimmel, Joensuu
16 Tammi
Työmarkkinakoulutukset
Original Sokos Hotel Puijonsarvi, Kuopio
Kaikilla on mahdollisuus oppia tulevaisuuden työelämässä tarvittavaa matematiikkaa! #harjoittelu #osaaminen
7.12.2018, 10:46
#MyTech-ohjelmassa yläkoululais- ja lukiolaisryhmät perehtyvät teknologiateemoihin oppituntien lisäksi opintokäynneillä yritykseen ja korkeakouluun. #koulu #osaaminen
30.11.2018, 10:47
Miten Teknologiateollisuuden pitää ajaa Suomen pitkäaikaista etua jatkossa? Lue toimitusjohtaja Jaakko Hirvolan katsaus strategiaamme. #osaaminen #innovaatiot #kestäväkehitys
26.11.2018, 13:14
Teknologiateollisuus

Tilaa kerran noin kuukaudessa ilmestyvä uutiskirje ja haluamasi valinnaiset sisällöt täältä.

Teknologiateollisuus

Teknologiayritykset toimivat kansainvälisillä markkinoilla ja tuovat Suomeen vientituloja, joita ilman emme voi ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaa.

Teknologiateollisuus

Teknologiateollisuuden yritysten menestyminen kansainvälisessä kilpailussa perustuu innovaatiokykyyn, uusimman teknologian ja liiketoiminnan osaamiseen ja ketteryyteen. On oltava askeleen edellä kilpailijoita ja uudistuttava.

Teknologiateollisuus

Toimintaympäristön kilpailukyvystä on huolehdittava, jotta se kannustaa yrityksiä investoimaan, innovoimaan, työllistämään ja omistamaan Suomessa.