Työelämä

tyomarkkinat_laaja.jpg
Teknologiateollisuus on tarjonnut aina hyviä töitä suomalaisille ja työn kautta hyvinvointia koko yhteiskunnalle.

Teknologiateollisuuden palveluksessa työskentelee Suomessa noin 320 000 ihmistä. Teknologiayritykset synnyttävät kuitenkin ympärilleen runsaasti muuta liiketoimintaa: 10 teknologiateollisuuden omaa työpaikkaa luo 11 lisätyöpaikkaa muualle talouteen.

On kaikkien suomalaisten etu, että vientialat ja niiden kärjessä teknologiateollisuus menestyvät ja pärjäävät kansainvälisessä kilpailussa. Näin varmistamme riittävät vientitulot ja hyvinvoinnin maksupohjan. Yritykset ja työntekijät maksavat veroja, joilla kustannetaan julkisen sektorin palvelut, kuten koulutus ja terveydehuolto.

Jokaisen suomalaisen hyvinvointi riippuu teknologiayritysten kansainvälisestä kilpailukyvystä.

Kun työehdoista päätetään yrityksissä ja työpaikoilla, voidaan lisätä tuottavuutta, kannattavuutta, työhyvinvointia ja toiminnan joustavuutta. Myös poliittisten päättäjien tulee huolehtia, että yritykset pystyvät toimimaan Suomessa, tarjoamaan suomalaisille veronmaksajille työtä ja kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla. Jos sääntely on liian jäykkää ja rajoittavaa, yritykset eivät pärjää nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä.