Sarlin optimoi paineilman ja energian käytön

Kiinalainen teräsjätti saavutti merkittävät energiansäästöt Sarlin Oy:n Balance-ohjelmiston avulla.

Delong Steel on Kiinan Hebein maakunnassa sijaitseva yksityisomistuksessa oleva terästehdas. Se on erikoistunut valmistamaan ja myymään kuumavalssattua terästä. Tehtaan vuosikapasiteetti on kolme miljoonaa tonnia terästä.

Yhtiö otti vuonna 2015 käyttöön Sarlin Balancen, kokonaisvaltaisen paineilmajärjestelmän optimoinnin. Järjestelmä asennettiin ohjaamaan ja valvomaan sekä paineilman tuotantoa että sen jakelua terästehtaassa. GreenStream Network toimi projektin kehittäjänä ja investoijana.

20 prosentin energiansäästö

Sarlin Balance -järjestelmä parantaa Xingtain tehtaan energiataloutta ohjaamalla kompressoreja vastaamaan automaattisesti muutoksiin ilman tarpeessa. Järjestelmä pitää painetason optimaalisella tasolla ja antaa paineilmajärjestelmän toiminnasta hyödyllistä reaaliaikaista ja historiatietoa. Saavutettu energiansäästö on noin 20 % koko paineilmajärjestelmän energiankulutuksesta.

Järjestelmää hallitaan paikallisesti omasta käyttöliittymästä (kuva). Käyttöliittymä tehdään vastaamaan tehtaan paineilman tuotantoprosessia ja siihen tuodaan kaikki paineilman tuotannon kannalta oleellinen informaatio.

Energiahyöty jaetaan

Järjestelmä toimitettiin Delong Steelille energianhallintasopimuksena (EMC), jossa terästehdas sai käyttöönsä teknologian maksamatta etukäteen pääomakustannuksia. GreenStream järjesti rahoituksen, tekniset ratkaisut ja järjestelyt Delong Steelille järjestelmää varten. GreenStream ja Delong Steel jakavat energiahyödyn arvon sovitun ajanjakson mukaisesti.

Heti syksyn 2015 käyttöönotosta lähtien Delong Steel on ollut erittäin tyytyväinen tuloksiin. Jo kuuden viikon kuluttua asiakas pyysi uutta Sarlin Balance -hanketta toiseen terästehtaaseensa.

– Kiinassa on valtava energiansäästöpotentiaali teollisuuden paineilmajärjestelmissä ja uskon, että meillä on paljon töitä tulevaisuudessa, Sarlinin kehityspäällikkö Sami Nyman toteaa.

Kuva: Sarlin