Siirry sisältöön

raportointi

Tie­to­pa­ket­ti yri­tyk­sil­le CSRD-​direktiivistä

  • Direktiivin pääasiallisena tarkoituksena on toimia sijoitusrahastojen ja muiden finanssimarkkinatoimijoiden työkaluna kestävien investointien paremmassa kohdentamisessa. Direktiivin on määrä tehdä yritysten raportoimista kestävyystiedoista yhdenmukaisia ja vertailtavia. Lisäksi direktiivin yleisenä tavoitteena on edesauttaa EU:n vihreän kehityksen ohjelman (European Green Deal) toteutumista.

C

Corporate 

S

Sustainability 

R

Reporting 

D

Directive 

Kestävä liiketoiminta

Di­gi­taa­li­nen tuo­te­pas­si

Lähivuosina EU:ssa myytäviltä tuotteilta edellytetään digitaalista tuotepassia, joka sisältää tietoa tuotteen raaka-aineista, tuotannosta ja kierrätyksestä.

Digitaaliset tuotepassit ovat keino koota yhteen dataa tuotteiden kestävyydestä, raaka-aineista, materiaaleista ja turvallisuudesta. Ne tarjoavat kuluttajille tietoa läpinäkyvästi, edistävät vastuullista liiketoimintaa ja voivat nopeuttaa siirtymistä kiertotalouteen.

  • EU:n ekosuunnitteluasetuksen mukaisesti tuotteiden valmistaja tai maahantuoja vastaa tuotepassin toteutuksesta. Ensimmäiset tuoteryhmät, joita velvoite koskee, ovat akku-, tekstiili- ja terästuotteet.
  • Finnpass-verkoston yhteistyönä tuotettu ja Sitran toteuttama pelikirja tarjoaa yrityksille ohjeita tuotepassien suunnitteluun ja toteutukseen.

yhteystiedot

Jäikö ky­syt­tä­vää di­gi­taa­li­ses­ta tuo­te­pas­sis­ta? Ota yh­teyt­tä!

neuvonta

Ener­gia­te­hok­kuus­neu­von­ta ja -​sopimus

Fiksu ja tehokas energian käyttö säästää sekä kustannuksia että ympäristöä. Pienempi energialasku parantaa liiketoiminnan kustannustehokkuutta, kannattavuutta ja kilpailukykyä yrityksen koosta riippumatta.

Vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat valtion ja elinkeinoelämän yhdessä valitsema kustannustehokas ja vaikuttava keino täyttää Suomelle asetetut EU:n energiatehokkuusvelvoitteet ilman pakottavaa kansallista lainsäädäntöä tai muita velvoitteita.

  • Sadat yritykset ja tuhannet toimipaikat ovat jo liittyneet energiatehokkuussopimuksiin. Sopimukset kattavat jo liki 60 % Suomen kokonaisenergian käytöstä.
  • Liittymällä yrityksellä on mahdollisuus saada käyttöönsä muun muassa kattavat tieto- ja neuvontapalvelut sekä harkinnanvaraista valtion tukea energiakatselmusten ja energiatehokkuusinvestointien tekemiseen.

yhteystiedot

Jäikö ky­syt­tä­vää ener­gia­te­hok­kuus­so­pi­muk­seen liit­ty­mi­ses­tä? Ota yh­teyt­tä!

Tämä si­säl­tö on tar­koi­tet­tu Tek­no­lo­gia­teol­li­suus ry:n jä­se­nis­töl­le

Pääset lukemaan tämän ja koko jäsenpalvelun sisällön kirjautumalla sisään.

Jos et ole vielä jäsen, tutustu jäsenetuihimme