Yritysvastuu & kestävyysraportointi
Teknologia-alan yritykset haluavat olla yritysvastuun edelläkävijöitä. Vastuullisuus on sekä meille että jäsenyrityksillemme menestyvän liiketoiminnan perusta ja osa jokapäiväistä toimintaa.
Oman lisänsä yritysvastuulle on tuonut EU:n kestävyysraportointidirektiivi CSRD, jonka toimeenpano etenee vauhdilla. Tänä vuonna voimaan tuleva direktiivi tarkoittaa uudenlaisia raportointivelvoitteita yritysten vuosittain julkaisemien tilinpäätöstietojen rinnalle.
yritysvastuu
Vastuullinen yritystoiminta
Vastuullisen yritystoiminnan avulla vahvistamme yhteiskunnan eri toimijoiden luottamusta toimialaamme, edistämme kestävää kehitystä sekä luomme uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja työpaikkoja.
Tiedätkö, mitä tuleva CSRD-direktiivi tarkoittaa yrityksesi kannalta?
Kestävyysraportointi on tärkeä osa yrityksen toimintaa ja sen merkitys kasvaa jatkuvasti. Tämän vuoksi on tärkeää, että yritykset ymmärtävät kestävyysraportoinnin merkityksen ja valmistautuvat tuleviin muutoksiin hyvissä ajoin.
vastuullisuusraportointi
Mistä on kyse?
Kestävyysraportointi tarkoittaa yhä tarkempaa huomiointia yritysten liiketoiminnan tuottamista sosiaalisista ja ympäristövaikutuksista sekä raportointia näiden kestävyysteemojen vaikutuksista itse liiketoimintaan. Tämän lisäksi ulkoisen toimijan tulee jatkossa varmentaa yritysten raportoimat kestävyystiedot.
Yrityksen tulee tehdä raportoinnin pohjaksi olennaisuusarvio, jossa se arvioi keskeisimmät kestävyysvaikutuksensa.
aikataulu
Keitä raportointi koskee?
Ensimmäisenä direktiivin asettamat raportointivelvoitteet koskevat listattuja, yli 500 henkilöä työllistäviä yrityksiä. Seuraavina vuosina velvoitteet laajenevat koskemaan myös listattuja pk-yrityksiä.
2024
Raportointivelvoitteet koskettavat yli 500 henkilöä työllistäviä, listattuja yrityksiä. Ensimmäiset raportit tulee julkaista vuonna 2025 vuoden 2024 tiedoilla.
2025
Velvoitteet laajenevat koskemaan myös niitä yrityksiä, jotka täyttävät kaksi seuraavista kolmesta kriteeristä: vähintään 250 henkilöä työllistävät yritykset ja/tai yritykset, joiden nettoliikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa ja/tai taseen loppusumma 20 miljoonaa.
2026
Velvoitteet laajenevat koskemaan listattuja pk-yrityksiä. Niiden tulee julkaista ensimmäiset raportit vuonna 2027 vuoden 2026 tiedoilla. Pk-yrityksillä on mahdollisuus hyödyntää kahden vuoden siirtymäaikaa raportoinnin aloittamisessa, mutta ne ovat velvollisia ilmoittamaan toimintakertomuksessaan syyt raportoimatta jättämiselle.
2028
Raportointivelvollisuus laajenee EU:n ulkopuolisiin yrityksiin, joiden liikevaihto on yli 150 miljoonaa euroa kahden viimeksi kuluneen tilikauden aikana ja joilla on vähintään yksi suuri tai listattu tytäryhtiö Euroopan unionin säännellyillä markkinoilla (tai sivukonttori, jos yrityksillä ei ole EU:ssa suurta tai listattua tytäryhtiötä) ja liikevaihto EU markkinoilla yli 40 miljoonaa euroa.
Yhteystiedot