Työsuhdeasioiden neuvonta

Työsuhdepalvelu

Tyosuhdepalvelu.fi-tietopankki

Työsuhdeasioiden neuvonnan perustana on ajantasainen tietopankki Tyosuhdepalvelu.fi. Se on laaja ja helppokäyttöinen tietokanta, jonka Teknologiateollisuus ry on koonnut jäsenyritystensä tarpeisiin. Palvelu on maksuton.

Voit tilata palveluun lisenssin yllä mainitusta osoitteesta kaikille yrityksessä sitä tarvitseville. Annamme tarvittaessa opastusta sivuston hyödyntämiseen.

Työsuhdepalvelu.fi-sivustolta löytyvät muun muassa:

- alan työehtosopimukset
- ohjeita palkanlaskennasta, palkkarakenteesta ja muista työsuhdeasioista
- tietoa lainsäädännön soveltamisesta
- lomakkeet ja mallisopimukset
- käytännön esimerkkejä

Asiantuntija auttaa

Mikäli et löydä vastausta Työsuhdepalvelusta, Teknologiateollisuuden työmarkkinayksikön asiantuntijat ja aluepäälliköt auttavat työehtosopimustemme sekä keskeisen työsuhdetta koskevan lainsäädännön soveltamisessa ja tulkinnassa. Neuvontapalvelu on tarkoitettu jäsenyritysten työnantajaedustajille.

Yrityksen tarpeeseen pyritään aina löytämään parhaiten soveltuva ratkaisu. Useimmiten se on paikallinen, osapuolten yhteisen edun mukainen sopimus.

Helsingin toimiston neuvontapalvelu

 • Puhelinpäivystys kiireellistä, välitöntä apua edellyttävien tiivistettyjen asioiden neuvontaan. Päivystys toimii arkisin klo 9−16, puh. 09 1923 222.
  • Poikkeusajat, jolloin päivystys on kiinni: 
   • 6.9. klo 9-16 
   • 29.9. klo 10-12 
   • 25.10. klo 9-12 
   • 30.10. klo 12-16 
   • 27.11. klo 13-15 
   • 20.12. klo 12-16 
 • Lomakkeella esitetään kysymykset, jotka ovat selkeästi ei-kiireellisiä tai laaja-alaisia. Kysymykset lähetetään lomakkeella tästä osoitteesta.    

Lomakkeen kautta esitettyihin kysymyksiin otamme yhteyttä puhelimitse, ja tällöin arvioidaan yhdessä paras menettelytapa tapauksen selvittämiseksi ja ratkaisemiseksi.

Varmistathan, että kirjallisesta kysymyksestäsi käyvät ilmi sovellettava työehtosopimus, yhteystietosi sekä tavoitettavuutesi. Otathan huomioon myös hyvän tietojenhallintatavan, etkä toimita sähköpostitse henkilötietoja.

Aluetoimistojen neuvontapalvelu

Aluetoimistomme auttavat jäsenyrityksiä työsuhdekysymyksissä. Voit esittää aluepäälliköillemme  työsuhteiden alaan liittyvät kysymykset asian laadun mukaisella tarkoituksenmukaisella tavalla.

 

Muut jäsenpalvelut

Muista työmarkkinapalveluista ja Teknologiateollisuuden jäsenpalveluista löytyy tietoa täältä.