Kaksi hahmoa värivalojen edessä.
Uutinen

Nimitysuutinen: Karoliina Partanen AI Finland -tekoälyverkoston johtajaksi

Teknologiateollisuuden käynnistämän tekoälyverkoston, AI Finlandin, johtajaksi on valittu DI Karoliina Partanen. Partanen siirtyy tehtävään tekoälypalveluja kehittävästä Sulava Oy:stä, ja hän aloittaa uudessa tehtävässään 25. maaliskuuta.

Hymyilevä henkilö katsoo kameraan.
Karoliina Partanen

AI Finland -verkosto kokoaa yhteen tekoälystä kiinnostuneita yrityksiä ja muita toimijoita. Sen alkuvaiheen rahoitus on osa Teknologiateollisuuden 13,2 miljoonan tekoälyinvestointia. Verkosto toimii ensimmäisinä vuosinaan Teknologiateollisuus ry:n sateenvarjon alla, mutta jatkossa siitä on tarkoitus kehittää itsenäinen, jäsentensä rahoittama ja ohjaama toimija. 

Verkoston tavoitteena on lisätä tekoälyn käyttöönottoa ja kehittämistä suomalaisissa yrityksissä ja muissa organisaatioissa. Verkostossa voidaan esimerkiksi neuvoa datan keräyksessä, esitellä tekoälyn käyttötapauksia sekä jakaa uusinta tietoa ja osaamista. Verkostoon toivotaan liittyvän niin palveluntarjoajia kuin tekoälyä hyödyntäviä tahoja. Pyrkimyksenä on tehdä laaja-alaisesti yhteistyötä myös Business Finlandin ja tutkimustoimijoiden kanssa sekä käynnistää yhteisiä hankkeita.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta päästä vauhdittamaan tekoälyn hyödyntämistä ja tekoälypohjaisten innovaatioiden syntymistä Suomen yrityskentässä. Tekoäly tarjoaa meille kansallisesti ennennäkemättömän mahdollisuuden sekä tuottavuus- että kilpailukykyloikkaan. Teknologia kehittyy niin nopeasti, että menestymismahdollisuutemme ovat huomattavasti paremmat, kun teemme yhteistyötä sen haltuunotossa. Lisäksi on tärkeää, että Suomen tekoälypalveluiden kysyntä ja tarjonta löytävät toisensa. Nämä tekijät AI Finland -verkosto pyrkii mahdollistamaan, sanoo Karoliina Partanen.

– Karoliina on loistava henkilö käynnistämään ja johtamaan AI Finlandia. Hänen pitkä kokemuksensa tekoälyn hyödyntämisestä yrityksissä ja vahva yrittäjäasenteensa yhdistettynä positiiviseen energisyyteen innostavat varmasti yrityksiä liittymään AI Finlandiin ja vauhdittamaan tekoälykehitystään, kommentoi nimitystä Teknologiateollisuuden uudistuvan teollisuuden johtaja Matti Mannonen.

Lisätietoja:

Matti Mannonen, johtaja, Teknologiateollisuus ry, puh. 040 544 7047, matti.mannonen@teknologiateollisuus.fi

Karoliina Partanen, AI Finland -verkoston johtaja (25.3. alkaen), puh. 040 823 7434 ja karoliina.partanen@teknologiateollisuus.fi

Lue myös:

Tiedote: Teknologiateollisuudelta yli 13 miljoonaa tekoälyyn: ”Tekoälyn hyödyntäminen on keskeistä Suomen talouden kestävälle kasvulle”

Ajankohtaista tietoa Teknologiateollisuus ry:n tekoälyinvestoinnista

Artikkeli: Miksi Teknologiateollisuus investoi isosti tekoälyyn, Matti Mannonen?