Siirry sisältöön
Etusivu Tietoa meistä Toimintaperiaatteet

Toimintaperiaatteet ja vastuullisuus

Teknologiateollisuus ry edistää kestävää kehitystä ja vastuullista yritystoimintaa. Vaikuttamistyössämme olemme sitoutuneet avoimuuteen ja hyvään edunvalvontatapaan.

Päivitetty 11.09.2024 klo 14:46
Nuoria tutustumassa Aalto-yliopistoon.

Avointa vaikuttamista

Toimintamme pohjautuu arvoillemme ja strategiaamme. Teemme vaikuttamistyötä avoimesti, eettisesti ja kestävästi. Olemme sitoutuneet vastuulliseen lobbaukseen ja noudattamaan Hyvän edunvalvontatavan suosituksia.

Raportoimme vaikuttamistoimenpiteistämme avoimuusrekisterilainmukaisesti. Voit tutustua viimeisimpään avoimuusraporttiimme täällä.

Vaalirahoituksessa Teknologiateollisuus ry on tukenut ProMarkkinatalous ry:tä eduskuntavaaleissa 2023 ja eurovaaleissa 2024. Teknologiateollisuus ry ei suoraan itse tue ehdokkaita tai puolueita rahallisesti.  

Vastuullisuus osana jokapäiväistä toimintaa

Olemme laatineet yhdessä jäsenyritystemme kanssa toimialalle vastuullisuuslinjaukset. Vastuullisuus on Teknologiateollisuus ry:lle ja sen jäsenyrityksille menestyvän liiketoiminnan perusta ja osa jokapäiväistä toimintaa. Lue lisää yritysvastuuseen liittyvistä tavoitteistamme.

Toimialalle on laadittu myös useita muita vastuullista liiketoimintaa edistäviä ohjelmia ja linjauksia:

Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanava 

Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanava perustuu EU:n Whistleblower-direktiiviin (EU 201/1937). Ilmoituskanavan kautta voit ilmoittaa väärinkäytösepäilyjä ja -havaintoja luotettavasti ja anonyymisti.

  • Toivomme, että jokainen Teknologiateollisuus ry:n työntekijä, sidosryhmään kuuluva henkilö ja yhteistyökumppani ilmoittaa meille, jos havaitsee, että toimimme Teknologiateollisuus ry:n toimintaperiaatteita tai Suomen lainsäädäntöä vastaan. 
  • Väärinkäytösepäilyissä otetaan ensisijaisesti yhteyttä Teknologiateollisuus ry:n yhteyshenkilöön tai johtoon. Jos tämä ei ole mahdollista, ilmoituksen voi tehdä alla olevan linkin kautta.  
  • Ilmoituksen voi tehdä täysin anonyymisti eikä ilmoituksen tekijää voida jäljittää. Muistathan ottaa ilmoituksen jättämisen yhteydessä annetun koodin talteen. Koodin avulla pääset palaamaan palveluun ja voit tarkistaa ilmoituksesi käsittelyn tilan sekä vastata mahdollisiin lisäkysymyksiin.  
  • Ilmoituskanavan vastuuhenkilöinä toimivat Teknologiateollisuus ry:n kaksi nimettyä toimihenkilöä. Kaikki ilmoitukset käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti.  
  • Ilmoituskanava on tarkoitettu vain väärinkäyttöepäilyjen tai –havaintojen ilmoittamiseen.  
  • Pääset tekemään ilmoituksen täällä. Linkin takaa löydät myös ohjeet ilmoituksen tekemiseen.  
  • Teknologiateollisuus ry:n First Whistle -ilmoituskanava on toteutettu ulkopuolisen palveluntarjoaja Juuriharja Consulting Oy:n puolesta.