Siirry sisältöön

Sähkön kulutuksen kasvaessa on lisättävä energiatehokkuutta

EU:n energiatehokkuustavoitteen vuoksi Suomen on vähennettävä energian loppukäyttöä. Energian tehokasta käyttöä tulee edistää kasvattamalla energiatehokkuussopimusten määrää Suomessa.

Päivitetty 25.08.2024 klo 21:32

EU:n tavoitteena on energiatehokas Eurooppa. EU:n sitova energiatehokkuustavoite vuodelle 2030 tulee kiristymään, mikä tarkoittaa Suomen osalta energian loppukäytön vähentämistä nykyisestä noin 290 terawattitunnista noin 15 prosentilla.

Suomen tulee edistää energiatehokkuuden lisäämistä, vaikka vähäpäästöisen sähkön kulutus kokonaisuudessaan kasvaa luovuttaessa fossiilienergian käytöstä.

Suomessa tulee edistää energian tehokasta käyttöä kasvattamalla energiatehokkuussopimusten määrää Suomessa. Energiatehokkuussopimukset ovat olleet tärkeä osa Suomen energiapolitiikan toteutusta, ja ne ovat kattaneet lähes 60 prosenttia maan kokonaisenergiankäytöstä.

Nykyinen sopimuskausi päättyy 2025 lopussa ja uuden sopimuskauden neuvottelut ovat käynnistyneet. Niiden tavoitteena on varmistaa, että energiatehokkuustoimet jatkuvat saumattomasti nykyisen sopimuskauden päättymisen jälkeen.

Suomen tulee edistää energiatehokkuutta erityisesti sähkön ja lämmön kulutusjousto- ja varastointiratkaisujen osalta.

Lisätiedot: