Siirry sisältöön
Etusivu Ajankohtaista Teknoblogi Unelmatyö Suomen pitkäaikaisen edun hyväksi jatkuu 

Unelmatyö Suomen pitkäaikaisen edun hyväksi jatkuu 

Työurallani kääntyy marraskuussa uusi lehti, kun aloitan työn Teknologiateollisuuden toimitusjohtajana. Olen tavattoman ylpeä mahdollisuudesta päästä luotsaamaan Suomen suurimman vientialan edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä.  

Aloitin Teknologiateollisuus ry:ssä uutena työmarkkinajohtajana yli kuusi vuotta sitten. Ensimmäisenä vierailin pk-yrityksissä, joita onkin 90 prosenttia jäsenyrityksistämme. Olin todella vaikuttunut kuultuani yksi toisensa jälkeen, miten merkittäviä huipputuotteita ja -palveluita eri puolilla Suomea tehdään ja viedään ympäri maailmaa. Sain tutustua maailmanluokan osaamiseen ja innovaatioihin. Tällaisia teknologiayrityksiä on joka puolella Suomea, ja ne kannattelevat Suomen taloutta, työllisyyttä ja sitä myöten koko suomalaista hyvinvointia. 

Tunnen joka kerta jäsenyrityksissämme käydessäni suurta ylpeyttä. Minulla on tapana kysyä, ”miksi juuri teidän yrityksenne pärjää kansainvälisillä markkinoilla”. Vastauksena on usein innovatiivisempi teknologia, kovan luokan osaaminen tai porukan tinkimätön asenne ja jatkuva kehittyminen yrityksen joka tasolla. Jotta jäsenillämme olisi vielä paremmat edellytykset pärjätä, kasvaa ja investoida, me Teknologiateollisuus ry:n asiantuntijat autamme niitä menestymään.  

Elinkeinoelämän edunvalvontatyö on nyt vaativampaa kuin koskaan, koska yritysten toimintaympäristö on muuttunut alati epävarmemmaksi ja nopeammin muuttuvaksi. Meitä ei haasta vain Suomen, vaan koko EU:n kilpailukyky.  

Meidän on huolehdittava, että ikääntyvästä Suomesta löytyvät osaajat teknologia-alan kasvaviin tarpeisiin ja että teknologia-ala on vetovoimainen kaikenikäisille. Meidän on oltava etulinjassa hyödyntämässä tekoälyä ja saatava tutkimus- ja tuotekehityspanokset kauan puhuttuun nousuun. Meidän on kammettava investoinnit kasvuun ja rohjettava uskoa, että kestävän kehityksen lipunkantajat ovat markkinoiden voittajia. Työmarkkinoiden joustavuus ja yrityskohtaisuus vaatii sekin edelleen paljon työtä, työhyvinvointia unohtamatta.  

Meidän on kammettava investoinnit kasvuun ja rohjettava uskoa, että kestävän kehityksen lipunkantajat ovat markkinoiden voittajia.

Meidän on yksinkertaisesti oltava joka alueella parempia kuin muut, jotta pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. Nimenomaan teknologiateollisuuden menestyminen on kohtalonkysymys koko Suomelle. Mahdollisuudet ovat todella suuret, koska kestävillä teknologisilla ratkaisuilla on maailmanmarkkinoilla kasvava kysyntä. Niiden avulla voidaan ratkaista suuria globaaleja ongelmia: ikääntymisestä ilmastonmuutoksen torjuntaan.   

Selvää on, että tätä kaikkea eivät tee Teknologiateollisuus ja sen jäsenyritykset yksin. Tarvitsemme kumppaneita niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Arvojemme mukaisesti teemme vaikuttamistyötä uteliaasti ja asiantuntevasti. Tarjoamme ratkaisuja ja arvostamme kumppaneitamme, rohjeten haastaa myös omia näkemyksiämme. Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä. Johtamani Teknologiateollisuus voi ja uskaltaa käydä avointa keskustelua siitä, mikä on Suomen pitkäaikainen etu. Suomi tarvitsee nyt rohkeita avauksia ja päätöksiä kasvun aikaansaamiseksi.  

Olen ollut Teknologiateollisuudessa unelmatyössäni jo tähänkin saakka, joten päällimmäinen tunteeni on kiitollisuus. On etuoikeus tehdä työtä toimialalla, jonka katse on tiukasti tulevaisuudessa. Alalla, joka luo kestävän tulevaisuuden ratkaisut. 

Lisätietoja