Teknologia-akatemia journalisteille

Kaksi tyttöä valotaideteoksen edessä, kuvituskuva.
Teknologia-akatemia on journalisteille perustettu akatemia. Korkeatasoinen akatemia lisää tietämystä teknologia-alasta, uusista teknologioista ja Suomelle tärkeästä alan tutkimuksesta. Teknologiateollisuuden kanssa sitä järjestävät Journalistiliitto ja Suomen Akatemia.

Teknologia-akatemia tekoälystä 6.11.2023

Keynote-puhujaksi saapuu Yhdysvalloista Microsoftin president, vicechair Brad Smith. Akatemiasession teemana on tekoäly.

HUOM: Tässä Teknologia-akatemiassa on esityksiä sekä englanniksi että suomeksi. Keynote ja fireside -osuus on englanniksi.

Tilaisuuden alussa tarjolla aamupalaa ja lopuksi kevyt lounas (noin klo 12).

Aamupalaa tarjolla klo 9 alkaen. Ohjelma alkaa klo 9.30.

 

Tutkijapuheenvuoro

Ajankohtaista tekoälytutkimuksesta, mm. tekoäly kestävyystutkimuksessa
Professori Laura Ruotsalainen, Helsingin yliopisto ja Suomen Tekoälykeskus (FCAI)

 

Keynote and fireside

President, vicechair Brad Smith, Microsoft. Fireside-keskustelun Smithin kanssa käy toimituspäällikkö Mirva Heiskanen (Tekniikan Maailma). Yleisöllä kysymysmahdollisuus firesiden lopussa.

 

Paneelikeskustelu

Alustajätit vs. uudet avoimet kielimallit – mitä väliä suomalaiselle medialle? Paneelia moderoi toimittaja, tietokirjailija Johanna Vehkoo.

Paneelissa mukana HS Vision toimittaja Elina Lappalainen, Ylen kehityspäällikkö, kolumnisti, teknologiapodcastin tekijä ja kirjailija Kari Haakana  ja Silo AI:n toimitusjohtaja Peter Sarlin. Silo AI kehittää yhdessä Ylen ja Turun yliopiston kanssa eurooppalaista kielimallia, jonka tavoitteena on olla maailman suurin avoimeen lähdekoodiin perustuva kielimalli. 

 

Vain ilmoittautuneille journalisteille. Ilmoittautuminen Lyytissä on sulkeutunut. Jos olet journalisti, ja haluat vielä mukaan livenä tai linjoille, laita meiliä Nina Porra/Journalistiliitto tai Taru Jussila/Teknologiateollisuus.

 

 

 

Menneiden teknologia-akatemioiden teemat

Suomen iskunkestävyys – energia, materiaalit ja kyberturvallisuus
Joulukuussa 2022 pidetyn tilaisuuden ohjelmaan ja materiaaleihin pääset otsikkoa klikkaamalla.

Terveysteknologian trendit 2023
Helmikuussa 2023 pidetyn tilaisuuden ohjelmaan ja materiaaleihin pääset otsikkoa klikkaamalla.

Osaaminen ja tulevaisuuden teknologiat
Toukokuussa 2023 perehdyimme tekoälyyn, osaamistarpeisiin, 6G:hen sekä teknologiaosaamiseen kilpailukykytekijänä. Ohjelmaan ja materiaaleihin linkistä.

Ekskursio terveysteknologian testiympäristöön Tampereelle 17.8.2023

 

Teknologia-akatemia