VALO 2.0 Työpaja: Monimuotoisuus ja tiedostamattomat ennakkoluulot 16.2.2023, klo 9-13

VALO – Välähdyksiä työkulttuurin tulevaisuuteen

Paikka: Radisson Blu Grand Hotel Tammer, Tampere
Aika: 16.2.2023 klo 9-13 (työpaja päättyy klo 12, jonka jälkeen on tarjolla lounas)

 Facilitator: Maija Koponen

Tiedostamattomat ennakkoluulot ovat tahdosta riippumattomia ajatteluprosesseja, jotka vaikuttavat siihen, miten tulkitsemme maailmaa ympärillämme tai miten teemme päätöksiä. Ne vaikuttavat toimintaamme joka päivä, myös töissä. Jos emme opi tunnistamaan tiedostamattomien ennakkoluulojen vaikutusta toimintaamme, voivat ne pahimmassa tapauksessa johtaa syrjintään tai epäreiluun kohteluun. 

Siksi omista ennakkoluuloista oppiminen on tärkeä askel matkalla kohti inklusiivisempaa työyhteisöä. Voimme vähentää tiedostamattoman päätöksenteon vaikutuksia kaikkialla organisaatiossa tunnistamalla omien ennakkoluulojemme olemassaolon ja ottamalla konkreettisia askelia niiden vaikutusten vähentämiseksi.

Tässä työpajassa keskitymme: 

  • Teoriaan ja tieteeseen tiedostamattomien ennakkoluulojen takana
  • Tunnistamaan tiedostamattomien ennakkoluulojen vaikutuksia omassa toiminnassamme - sekä henkilökohtaisella että tiimitasolla (kulttuurissa, päätöksenteossa, viestinnässä ym.) 
  • Käytäntöihin, joiden avulla voimme lähteä ehkäisemään ennakkoluulojen vaikutusta toiminnassamme.
  • Toimintasuunnitelmien luomiseen, jotka toteuttamalla osallistujat voivat edistää inklusiivisuutta sekä omissa työyhteisöissään, että henkilökohtaisessa toiminnassaan. 

Maija Koponen on monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden asiantuntija Inklusiivilla. Sertifioituna muutosjohtajana hän auttaa yrityksiä rakentamaan kestävää kulttuurinmuutosta monimuotoisuuden ja inklusiivisuuden edistämiseksi. 

Inklusiivin missio on luoda ja jakaa tietoa monimuotoisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja inklusiivisuudesta ja auttaa organisaatioita muuntamaan se toiminnaksi. Inklusiivin tiimi on työskennellyt globaalisti 120+ asiakkaan kanssa monimuotoisuuden ja inklusiviisuuden -muutoksen johtamisessa.

Ilmoittaudu mukaan 1.2.2023 mennessä tästä linkistä 

 
Lisätietoja

Pitkänen Jenni
Johtava asiantuntija,
Työelämän kehittäminen
Teknologiateollisuus ry
+358 50 430 3181
jenni.pitkanen@teknologiateollisuus.fi

 

 

 
Radisson Blu Grand Hotel Tammer, Tampere
Tapahtuman aika
-