Webinaari: T&K-verovähennys käytännössä 4.4.

Tietokoneita pöydällä kokoustilanteessa.
Suomeen kauan toivottu laaja tutkimus- ja kehitystyön (T&K) verokannustin tuli voimaan vuoden 2023 alusta. Pysyvä T&K-verovähennys tukee erityisesti pk- ja midcap-yritysten innovaatiopanostusten lisäämistä. Kun yritys voi tehdä T&K-menoista ylimääräisen verovähennyksen, syntyy kannuste toiminnan kasvattamiseen Suomessa. Tarvitsemme T&K-panostuksia myös päästäksemme vähähiilitavoitteisiin ja irtautumaan fossiilisesta energiasta.

T&K-verovähennysmalli muodostuu kahdesta osasta.

  • Yleinen 50 prosentin lisävähennys (perusosa) perustuu T&K-menojen kokonaismäärään. Yleisen lisävähennyksen vuosikohtainen alaraja on 5 000 euroa ja yläraja 500 000 euroa.
  • Ylimääräinen 45 prosentin lisävähennys (inkrementaalinen osa) perustuu T&K-menojen lisäykseen verrattuna edelliseen verovuoteen. Ylimääräisen lisävähennyksen yläraja on 500 000 euroa, mutta sillä ei ole alarajaa. Ylimääräistä lisävähennystä voi hakea ensimmäisen kerran verovuodelta 2024 toimitettavassa verotuksessa.

T&K-verovähennys kattaa yrityksen omasta T&K-toiminnasta aiheutuneet palkkakulut sekä ostettujen T&K-palvelujen kulut. Ostopalveluiden sisällyttäminen kannustimeen on erityisen tärkeää pk-yrityksille.

Mitä on T&K-toiminta ja verovähennyksen kattamat kulut? Miten T&K-verovähennystä haetaan verotuksessa? Tule kuuntelemaan Verohallinnon johtavan veroasiantuntijan Hannu Luukelan käytännön ohjeita. Tilaisuudessa on mahdollisuus kysyä asiantuntijalta, ja kysymyksiä voi mielellään lähettää etukäteen. Mukana myös Teknologiateollisuus ry:n johtava veropolitiikan asiantuntija Maria Volanen.

Verohallinnon ohje 

Webinaari on maksuton, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Tilaisuutta ei tallenneta.

Tervetuloa!

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Maria Volanen, puh. 040 532 3744, maria.volanen(a)teknologiateollisuus.fi

Tapahtuman aika
-