Tietoisku: Dataoperaattorit liiketoiminnan kehittämisen tukena 26.9. klo 9-10

Liiketoiminnallista hyötyä datasta
Datan merkitys tuotannontekijänä ja yhteiskunnan avainresurssina lisääntyy huimaa tahtia. Eurooppalaisen datatalouden arvo on jo nyt 500 miljardia euroa ja sen ennustetaan kasvavan noin 9 prosentin vuosivauhdilla, mikä on huomattavasti muuta taloutta nopeammin. Samalla datatalouteen syntyy uutta EU:n laajuista regulaatiota, jonka piiriin tulevat muun muassa verkkoon yhteydessä olevien laitteiden valmistajat.

Yritykset ja muut organisaatiot tunnistavat tämän kehityksen, mutta kaipaavat monesti ulkopuolista apua datan arvon kahlitsemiseen. Datan jakamisen tueksi onkin syntynyt erilaisia toimijoita, mukaan lukien datan välityspalveluita, joita EU:n tuore datanhallinta-asetus sääntelee. 

Teknologiateollisuus ry:n järjestämän tietoisku valottaa, miten nämä niin kutsutut dataoperaattorit voivat edistää liiketoiminnan digitalisoitumista valmistavassa teollisuudessa ja muilla toimialoilla. Webinaari koostuu kolmesta osiosta:

  1. Teknologiateollisuus ry:n Joonas Mikkilä alustaa datatalouden kehityksestä ja sitä raamittavasta eurooppalaista regulaatiosta, erityisesti syyskuussa voimaan astuvasta EU:n datanhallinta-asetuksesta, sekä näiden suhteesta dataoperaattoreihin. 
  2. Datan välityspalveluita tarjoavan Vastuu Group Oy:n Antti Harjunpää ja Mika Huhtamäki avaavat, mitä dataoperaattorit konkreettisesti tekevät ja miten ne voivat hyödyttää liiketoimintaansa kehittäviä yrityksiä.
  3. Yleisön kysymykset ja keskustelu.

Tietoisku toteutetaan Teams-webinaarina ja se on kaikille avoin ja maksuton.

Lisätietoja:
johtava asiantuntija Joonas Mikkilä, joonas.mikkila(a)teknologiateollisuus.fi

Teams
Tapahtuman aika
-