nimitysuutinen
Uutinen

Kyberala saa uuden vetäjän − Peter Sund FISC:n toiminnanjohtajaksi

Fri, 12/17/2021 - 09:00
Peter Sund on nimitetty Kyberala ry:n eli Finnish Information Security Clusterin (FISC) toiminnanjohtajaksi 1.1.2022 alkaen.

Peter Sund on työskennellyt aiemmin laaja-alaisesti turvallisuuden parissa kotimaan, EU:n, YK:n sekä yritysten tehtävissä. Tutkimustoiminnassaan Sund on keskittynyt erityisesti kyberturvallisuuden hallinto- ja johtamisjärjestelmiin sekä niiden oikeudellisiin kysymyksiin.

Peter Sund
Peter Sund

− On hienoa saada tähän tärkeään tehtävään näin laajasti turvallisuuden parissa työskennellyt henkilö. Toimialamme merkitys digitalisoituvassa yhteiskunnassa on kovassa kasvussa: yritysten liikevaihto kasvaa rivakasti ja työllistämme Suomessa tuhansia ammattilaisia, sanoo Kyberala ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Kairinen

Kyberala ry on suomalainen kyber- ja tietoturvallisuusalan organisaatioiden edunvalvoja ja verkostoitumisalusta. Sen jäsenistö koostuu kansallisesti merkittävistä tieto- ja kyberturvatuotteita ja -palveluita tarjoavista yrityksistä ja organisaatioista. Kyberalan tavoitteena on rakentaa turvallista digitaalista Suomea. Järjestö on Teknologiateollisuuden toimialayhdistys.

− Kyberturvateknologia on yhä merkittävämmässä roolissa niin digitalisoituvassa teollisuudessa kuin koko yhteiskunnassa. Kyber- ja tietoturvallisuus ovat myös osa tämän päivän yritysvastuullisuutta, sanoo Teknologiateollisuuden digitalisaatiojohtaja Ville Peltola.

− Odotan innolla uutta tehtävää ja työyhteisöä. Haluan edistää Kyberalan jäsenorganisaatioiden liiketoimintamahdollisuuksia sekä laajemmin kyberturvallisuusosaamisen kehittämistä eritoten teknologiateollisuuden alalla. Toivon pääseväni pian tapaamaan ja keskustelemaan eri sidosryhmien ja yhteistyötahojen kanssa siitä, miten rakennamme menestyvää ja kyberomavaraista digitaalista Suomea, sanoo Peter Sund.
 

Lisätietoja:

Kyberala ry:n toiminnanjohtaja Peter Sund, peter.sund@teknologiateollisuus.fi
Kyberala ry:n hallituksen puheenjohtaja Petri Kairinen, petri.kairinen@nixu.com

Lue myös:

Finnish Information Security Cluster - Kyberala ry Teknologiateollisuuden toimialayhdistykseksi