Valo 2.0 – Kansainväliset työyhteisöt

valo-hanke
Valo 2.0 on Teknologiateollisuus ry:n hanke, jonka tavoitteena on tarjota yrityksille kasvupolku kansainvälisesti houkuttelevaksi työnantajaksi ja työyhteisöksi.

Teknologia-alalla tarvitaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 130 000 uutta osaajaa. Suomen osaajat eivät riitä, ja kilpajuoksu osaajista on jo alkanut.

Valo 2.0 -hanke kokoaa yhteen työkaluja, tietoa ja osaamista, jolla yritys voi varmistaa oman kehittymisensä houkuttelevaksi työnantajaksi niin suomalaisille kuin kansainvälisillekin osaajille.

Opas yritysten käyttöön

Uusi oppaamme kertoo, miten kansainväliset osaajat saadaan kiinnostumaan yrityksestäsi ja miten heidät saadaan viihtymään. Tarjolla on tietoa ja inspiraatiota sekä vinkkejä johtamiseen, rekrytointiin ja työkulttuurin kehittämiseen. Oppaaseen sisältyy myös alla oleva itsearviointityökalu sekä innostavia esimerkkejä yrityksistä. Kannattaa tutustua! Pian opas saadaan myös suomeksi.

kansikuva

 

Katso tallenne Valo-tilaisuudestamme: "Näin onnistut monimuotoisuudessa"
 

Testaa itsearviointityökalulla, miten monimuotoisuus on yrityksessäsi kehittynyt.

Topaasia: Monimuotoisuus-hyötypeli

Teknologiateollisuus ja Itä-Suomen yliopisto kehittivät yhdessä Topaasia Oy:n kanssa Monimuotoisuuspelin yritysten monimuotoisuuden osallistavaan kehittämiseen ja dialogin käymiseen. Peli on toteutettu osana Valo 2.0 -hanketta.

Pelissä käsitellään organisaation monimuotoisuutta koko henkilöstön voimin ja arkipäiväistetään monimuotoisuuden huomioiminen ja kehittäminen osaksi koko työyhteisön tekemistä. Pelissä käsitellään organisaation monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta laajasti. Teemoja ovat osallisuus, johtamiskäytännöt, omat asenteet ja etuoikeudet.

Teknologiateollisuuden jäsenyritykset saavat pelin ilmaiseksi käyttöönsä huhti - kesäkuussa 2023.

Lisätietoa pelistä löydät täältä.

Kasvupolku työyhteisön kansainvälisyyteen

kasvupolku kansainvälisyyteen

 

Tutustu myös asiantuntijamme kirjoituksiin:

Jenni Pitkänen: Teknologiateollisuuden teesit työyhteisön monimuotoisuuteen 

Jenni Pitkänen: Näin saamme kansainväliset osaajat työelämään - kuusi avainkysymystä