Metallien jalostus

Toimialan Suomessa sijaitsevissa yksiköissä työskentelee 16 100 henkilöä. Yritysten liikevaihto Suomessa on 9,1 miljardia euroa.

Suomen metallien jalostus on tunnetusti energian ja raaka-aineiden käytössään tehokasta ja joissakin prosesseissa maailman johtavia. Yli puolet maailman kuparista ja kolmannes nikkelistä valmistetaan suomalaisten kehittämällä ekologisella liekkisulatusmenetelmällä, joka tuottaa tarvitsemansa energian itse.

Metallien jalostajat valmistavat ja jatkojalostavat teräs- ja kuparituotteita, jaloterästä, sinkkiä ja nikkeliä sekä valuja. Liiketoiminnassa korostuvat osaaminen, erikoistuminen, jalostusarvon nosto, uusimpien teknologioiden tehokas hyödyntäminen ja jalostusketjussa eteenpäin siirtyminen.

Metallien jalostus integroituu logististen ja palveluratkaisujen avulla yhä lähemmäs asiakkaitaan. Kierrätys on alalle itsestäänselvyys. Suomessa käytöstä poistetuista terästuotteista yli 90 prosenttia jalostetaan uudelleen. Kaikesta maailmassa valmistetusta kuparista 80 prosenttia on edelleen käytössä.

Tavoitteet

Lisätietoja:

Kimmo Järvinen, toimitusjohtaja, Metallinjalostajat ry, puh. 043 825 7642

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi