100 parempaa tapaa yrityksille

mies koneella
Teknologiateollisuus haluaa tarjota yrityksille konkreettisia vinkkejä ja parhaita tapoja kansainväliseen rekrytointiin ja monikulttuurisen työyhteisön rakentamiseen.

Kokoamme 100 parempaa tapaa -listan yritysten käyttöön. Lista kerääntyy pikkuhiljaa tälle sivulle. Keräämme tietoa maahanmuuttajilta, yritysten edustajilta, muilta aiheen asiantuntijoilta sekä päättäjiltä.

Jokainen työyhteisö voi napata listalta itselleen sopivat ideat. Tarkoituksena on tarjota erilaisia näkökulmia, jotka toivottavasti herättävät keskustelua ja innostavat kokemusten jakamiseen.

Listaa kerätään täydennettävän canvaksen avulla tapahtumissa, koulutuksissa, työpajoissa ja nettisivuilla.

Tutustu yritystarinoihin:

Yhteistyö ammattioppilaitoksen kanssa tuo Finelcompille ulkomaista työvoimaa Itä-Suomeen 

”Suomi ei saa jäädä telineisiin kansainvälisten osaajien työllistämisessä” – Stera Technologies työllistää 17 eri kansallisuutta

Genelecin toimitusjohtaja Siamäk Naghian pohtii: Miten kehittää innovaatioympäristöä niin, että ”jokainen saa olla minä”?

”Vain ajattelun monimuotoisuudella pystymme luomaan uutta” – Sitowise on aloittanut henkilöstön monimuotoisuustyön

”Yhteiskuntavastuu on muutakin kuin ympäristöstä huolehtimista” – Pohjalaiselle Relicompille satsaaminen henkilöstöön on hyvää liiketoimintaa

”Monimuotoisuus lisää myös innovatiivisuutta” – Kuubalainen Erick Rodriguez on ylöjärveläisen Joukan ensimmäinen ulkomaalaisvahvistus

Lähes joka toisella Valamis Groupin osaajista on kansainvälinen tausta ja vaihtuvuus vähäistä: "Me olemme pärjäävä, reilu firma ja haluamme kohdella ihmisiä hyvin.”

”Monimuotoisuus on vahvuutemme” – 40 kansallisuuden Bluefors aikoo olla mukana kvanttiteknologian läpimurroissa

28 työnhakijasta 4 oli Suomesta – Työperäinen maahanmuutto on elinehto myös ammattiosaajia kaipaaville konepajoille

Lue lisää yritystarinoita Valo-julkaisustamme (alla) ja www-sivuiltamme.

 

valo-hanke

Välähdyksiä työkulttuurin tulevaisuuteen 

Hae inspiraatiota myös VALO-julkaisustamme, jonka tavoitteena on kirkastaa työkulttuureita. Julkaisu käsittelee työn tulevaisuutta kuudesta eri näkökulmasta teknologiayritysten ja niiden edustajien kautta. Oman tarinansa kertovat Wärtsilä, Alfame, Relicomp, A-Insinöörit, Kuusakoski ja Kone.

Yritysesimerkit muistuttavat, että työelämässä tarvitaan kykyä haastaa vanhat ajatusmallit ja toimintatavat. On annettava tilaa uusille työkulttuureille. Teknologia kehittyy, mutta tuottavuusloikan tekevät viime kädessä osaavat ihmiset. 

Teknologiateollisuus haluaa olla suunnannäyttäjä työelämän kehittämisessä. VALO-julkaisu on osa tätä matkaa. Innostavia lukuhetkiä!