Valtakunnallinen TeknologiaTiistai

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiayritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin tulevaisuuden ammattiosaajille.

Ammatilliset oppilaitokset 50 paikkakunnalla eri puolella Suomea järjestävät yhdessä teknologiateollisuuden yritysten kanssa TeknologiaTiistai-tapahtumia. Yläkoululaiset, heidän opettajansa ja myös vanhempansa pääsevät näkemään kone- ja tuotantotekniikan opiskelua ja opiskelupaikkoja sekä ammattiosaajien työtä ja työpaikkoja. Tapahtumat eri puolilla Suomea ovat paikkakuntakohtaisia ja alueen toimijoiden yhteistyön tulos.  

Omnian rehtori Maija Aaltolan mukaan on erinomaista, että koko maan kattavasti näytetään, mitä ammatillisen koulutuksen uudistaminen merkitsee.
– Uudet laaja-alaiset tutkinnot tarkoittavat, että opiskelijalla on mahdollisuus erikoistua ja syventää osaamistaan yksilöllisillä valinnoilla. Työelämän kannalta parasta on, että työssäoppimista on helpompi räätälöidä yritysten osaamistarpeiden mukaisesti. Omnian TeknologiaTiistai2017 näkyi Espoossa sekä koululla että kauppakeskus Sellossa.

Oulun seudun ammattiopisto tekee vahvaa ja monimuotoista yhteistyötä alueen yritysten kanssa. TeknologiaTiistain2017 lisäksi OSAO järjesti saman viikon perjantaina myös valtakunnallisen #amisosaa-verkkotapahtuman Oulun torilla.
– Oppilaitoksen ja yrityksen välinen yhteistyö luo uskoa nuorille hakeutua ammatilliseen koulutukseen. Yritysten mukaantulo jo heti opintojen alussa motivoi ja sitouttaa nuoret hankkimaan osaamista päämääränä työpaikka, koulutuspäällikkö Kaisa Varis painottaa.

Savon ammatti- ja aikuisopiston toimipisteissä TeknologiaTiistai2017 oli osana Avointen ovien ja Ysien päiviä. Myös teknologiasta kiinnostuneille kaseille järjestettiin Tekemällä tutuksi -päiviä. Kuopiossa ja Varkaudessa järjestettiin myös Taitaja9-paikalliskilpailut ja näihin peruskouluista osallistutaan suurella joukolla. 
– Kone- ja tuotantotekniikan koulutus oli kaikissa näissä aktiivisesti mukana. On tärkeää tutustuttaa nuoret tähän maakunnan ja koko Suomen kannalta tärkeään vientiteollisuusalaan, kertoo koulutuspäällikkö Ilkka Kemppainen.

TeknologiaTiistai on vuosittainen valtakunnallinen tapahtuma, jolloin yläkoulun opettajat, oppilaat ja vanhemmat tutustuvat kone- ja tuotantotekniikan ammatillisen koulutuksen ja teknologiateollisuuden yritysten tarjoamiin mahdollisuuksiin.
– Teknologiateollisuuden yrityksissä on töissä  310 000 ihmistä, heistä puolella on ammatillinen tutkinto. Ja, vuosittain yritykset palkkaavat 40 000 uutta osaajaa. Siksi on tärkeää, että oppilaitokset ja yritykset yhdessä nostavat ammatillisen koulutuksen tarjoamat mahdollisuudet näkyvästi esille. Koko maan kattavasti näytetään mitä ammatillisen koulutuksen uudistaminen merkitsee. Uudet laaja-alaiset tutkinnot tarkoittavat, että opiskelijalla on mahdollisuus erikoistua ja syventää osaamistaan yksilöllisillä valinnoilla ja oppimispoluilla, korostaa johtava asiantuntija Anne Ahkola-Lehtinen Teknologiateollisuudesta.


Ota käyttöön TeknologiaTiistain aamunavaus kouluille

 .

TeknologiaTiistain kuvakilpailu

Lataa kilpailuposteri tästä, kilpailukuva somekäyttöön
Kilpailun säännöt 

Lisätietoja:
Anne Ahkola-Lehtinen, puh. 044 055 3345
Johtava asiantuntija, Kasvu ja uudistuminen
etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi