Automaatioasennuksen työpiste Taitaja-kisoissa.

Ammattiosaaminen valokeilassa Taitaja-kisoissa – Teknologiateollisuus tutustuttaa nuoria tulevaisuuden teknologioihin

Teknologiateollisuus on Espoossa tänä vuonna järjestettävän ammattiosaamisen Taitaja-kilpailun pääyhteistyökumppani. Olemme kutsuneet tapahtuman Tekno Loungeen 600 yläkoululaista tutustumaan teknologia-alaan.

Vuosittain järjestettävissä Taitaja-kilpailussa nuoret ammattiosaajat tavoittelevat omien alojensa suomenmestaruuksia.

- Meille Teknologiateollisuudessa on erittäin tärkeää, että Suomessa on nyt ja tulevaisuudessa laadukas ammatillinen koulutus. Haluamme kannustaa nuoria valitsemaan rohkeasti myös ammatillisen koulutusvaihtoehdon, ja teemme itsekin töitä ammatillisen koulutuksen vetovoiman lisäämiseksi, kirjoittaa Teknologiateollisuuden johtava asiantuntija Eero Manninen Taitaja-blogissaan.

Teknologiateollisuuden yritykset tarvitsevat tulevien kymmenen vuoden aikana arviolta 130 000 uutta osaajaa, joista noin 50 000:lla tulisi olla ammatillinen koulutustausta.

Taitaja-tapahtuman yhteydessä julkaisemme ensimmäiset, nuorille suunnatut Tulevaisuuden teknologiat -videomme. Videoissa tutustutaan tulevaisuuden lupaavimpia teknologioita kehittäviin ja hyödyntäviin yrityksiin sekä opintoihin, joissa voi kehittyä näiden teknologioiden osaajaksi.

Tänään 9.5. Eurooppa-päivänä starttaa myös Euroopan osaamisen teemavuosi Year of Skills. Teknologiateollisuuden videosarja on osa teemavuoden sisältöjä.

Kuva: Anni Levonen, Skills Finland

Lisätietoja:
Johtaja Leena Pöntynen (osaamispolitiikka), puh. 040 130 6113, twitter: @leenapontynen

Lue myös:
 

Mielikuvat nykypäivään – Tekniikan ammatillinen koulutus ja yritykset jalkautuivat pirkanmaalaisiin yläkouluihin