Kestävä verotus ja EU – Miten kestävä verotus vaikuttaa yritystoimintaan? 13.5.

EU-Foorumi

EU Foorumi: Kestävä Verotus ja EU 
13.5.2022 klo 09.00-10.30 

Tilaisuuden keynote-puheenvuoron piti europarlamentin talous- ja budjettivaliokuntien jäsen, MEP Eero Heinäluoma aiheesta EU:n muuttuva rooli verotuksessa ja Suomi. Heinäluoma avasi federalismin ja toissijaisuusperiaatteen välistä jännitettä ja verotuksen merkitystä vihreässä siirtymässä. Hänen tulokulmansa keskusteluun oli varsin pragmaattinen ja lähtökohtana haaste yritysveron kertymän laskusta modernissa taloudessa.

Teknologiateollisuuden puheenvuoron piti veropolitiikan johtava asiantuntija Maria Volanen, jossa hän korosti sitä, miten kestävä verotus on paljon enemmän kuin pelkästään muovipillivero, ja että verotuksen pitää olla vihreää, vastuullista, digitaalista sekä tueta globaalia yhteistyötä.

Yritysnäkökulman tapahtumaan tarjosi SSAB:n arvonlisäveroasiantuntija Inka Rainemaa. SSAB on yli 50 maassa toimiva teräsyhtiö. Kestävään kehitykseen panostava, digitaalisuuden edelläkävijä SSAB pyrkii ensimmäisenä maailmassa tuomaan markkinoille fossiilivapaan teräksensä vuoteen 2026 mennessä.  

Kiitos osallistujille! 

Tilaisuuden tallenne: https://vimeo.com/manage/videos/709431765

Esitykset: 

Maria Volanen: Kestävä Verotus 

Inka Rainemaa: Kestävä arvonlisävero 

 

 

 

 

Virtuaalinen
Tapahtuman aika
-