Kuinka ratkaista krooninen IT+GIS-moniosaajapula? 9.9.2021

FLIC
Sijaintitietoa, ympäristön mittausta ja mallintamista sovelletaan kasvavissa määrin lähes jokaisella teollisuudenalalla, ja menetelmät ovat olennainen osa globaaleja liiketoimintaympäristöjä.

Tarve paikkatietoalan erityisosaamiselle järjestelmä- ja prosessikehityksessä on siis yhä kriittisempi ja kysyntä IT+GIS - moniosaamiselle tulee kasvamaan edelleen.
Teknologiateollisuus ry:n paikkatiedon toimialaryhmä FLIC (Finnish Location Information Cluster - Suomen Paikkatietoklusteri) järjestää aiheesta webinaarin torstaina 9.9.2021 klo 14-16: "Paikkatiedot ohjelmistoalan pyörityksessä -- kuinka ratkaista krooninen IT+GIS moniosaajapula?".

Webinaarin tärkeimpänä tavoitteena on luoda yhteyksiä yritysten ja oppilaitosten välillä ja tunnistaa mahdollisia kasvun ja kehittämisen paikkoja suomalaiselle paikkatieto- ja ohjelmistotoimialalle. Tapahtuma on jatkumoa FLIC:n/Esri:n tammikuussa järjestämälle tapahtumalle. Tällä kertaa aihetta käsitellään tietotekniikkaa pääaineena opettavien oppilaitosten ja alamme yhteistyön näkökulmasta.
Tilaisuus on suunnattu paikkatietoalan toisen asteen ja korkea-asteen opetushenkilöstölle ja opiskelijoille, sekä kaikille FLIC:n jäsenyrityksille. Tapahtuma on maksuton ja kutsua saa jakaa vapaasti aiheesta kiinnostuneille.

Seminaarin järjestelyistä vastaa Suomen paikkatietoklusterin FLICin (Finnish Location Information Cluster) puolesta CGI Suomi, Pointscene ja Trimble Solutions.

Aiheet ja esittäjät:

Webinaarin alustaa puheenjohtaja Timo Sääski / FLIC

"Paikkatiedon merkitys älykkäiden järjestelmien tutkimuksessa ja opetuksessa"
Professori Juha Röning, Oulun Yliopisto

”Autonominen liikkuminen ja navigointi tulevaisuuden kaupunkiympäristöissä"
Juhana Ahtiainen, Lead Robotics Engineer / GIM Robotics

“Toimialayhteistyön kehittäminen yritysten ja ohjelmistoalan oppilaitosten välille"
Riku Korosuo, Asiakkuuspäällikkö / Haaga-Helia Ammattikorkeakoulu

Tervetuloa!

FLIC - toimialaryhmä
 

Etätilaisuus
Tapahtuman aika
-