Topaasia Monimuotoisuuspelin fasilitointikoulutukset 5.4., 13.4. ja 21.4.

Koulutus
Teknologiateollisuus ry ja Itä-Suomen yliopisto ovat yhdessä Topaasia Oy:n kanssa kehittäneet Monimuotoisuuspelin yritysten monimuotoisuuden osallistavaan kehittämiseen ja dialogin käymiseen. Peli on toteutettu osana Valo 2.0 -hanketta.

Topaasia: Monimuotoisuus on hyötypeli, jolla käsitellään organisaation monimuotoisuutta koko henkilöstön voimin ja arkipäiväistetään monimuotoisuuden huomioiminen ja kehittäminen osaksi koko työyhteisön tekemistä. Pelissä käsitellään organisaation monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta laajasti. Teemoja ovat osallisuus, johtamiskäytännöt, omat asenteet ja etuoikeudet.
Teknologiateollisuus Ry tarjoaa nyt 20 jäsenyritykselleen mahdollisuuden monimuotoisuuspelin käyttöön. Järjestämme jäsenyritysten edustajille pelinvetäjäkoulutuksia, joissa osallistujat pääsevät tutustumaan peliin ja oppivat fasilitoimaan pelisession.

Kaikki osallistuvat yritykset saavat pelin ilmaiseksi käyttöönsä huhti-kesäkuussa 2023.

Järjestämme kolme koulutusta, joista voit valita sinulle sopivimman ajankohdan
5.4.2023 klo 14:00 - 15:30 (etätoteutus Teamsissa)
13.4.2023 klo 9:00 - 10:30 (etätoteutus Teamsissa)
21.4.2023 klo 9:00 - 10:30 (lähitilaisuus Helsingissä)

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen täällä 4.4.2023 klo 16:00 mennessä.

Lisätietoja Monimuotoisuuspelistä: https://topaasia.com/topaasia-monimuotoisuus

Yrityksissä koulutuksen jälkeen toteutettava pelisessio tiiviisti:

  • Peliä voi pelata niin johtoryhmässä, toimihenkilötasolla kuin henkilöstönkin kanssa tai kaikkia rooleja sekoittaen.
  • Pelaaminen on maksutonta. Peli on web-pohjainen ja toimii etänä. Pelaaminen toteutetaan yritykselle sopivana ajankohtana huhti-kesäkuussa 2023.
  • Sopiva osallistujamäärä on 4-10 henkilöä.
  • Pelisession kesto on noin 1 h.
  • Pelisession lopuksi tulosten perusteella tehdään toimintasuunnitelma yritykselle.
  • Pelien tulokset kootaan anonyymisti julkaistavaksi raportiksi. Pelisessioiden tiedot ovat Teknologiateollisuus ry:n nähtävillä ja käsiteltävissä.
     

Miksi lähteä mukaan?

Teknologia-alalla tarvitaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 130 000 uutta osaajaa. Moni yritys pohtii tällä hetkellä, miten kansainväliset osaajat saadaan kiinnostumaan yrityksestä ja miten heidät saadaan viihtymään.

Työyhteisölle kansainväliset osaajat ovat tärkeitä monella tapaa. Käsipareja tulee tietenkin lisää, mutta työyhteisöjen monimuotoisuus lisää samalla innovaatioita, tuottaa parempaa tulosta ja tehostaa ongelmanratkaisua.

Monimuotoisuus ei yksin riitä, vaan työyhteisön tulee olla myös inklusiivinen. Tämä tarkoittaa, että jokaisella yksilöllä tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet osallistua, vaikuttaa asioihin ja esimerkiksi edetä uralla osaamisensa mukaan riippumatta vaikkapa kulttuurisesta ja kielellisestä taustasta tai sukupuolesta.

Monimuotoisuus-pelin avulla avaatte helposti keskustelun aiheesta ja pelisession lopuksi pääsette tekemään konkreettisen toimintasuunnitelman yrityksellenne.

Lisätiedot:

Jenni Pitkänen

Johtava asiantuntija, Työelämän kehittäminen

Työ, osaaminen ja innovaatiot

050 430 3181
jenni.pitkanen@teknologiateollisuus.fi

Koulutusten järjestelyihin liittyvät kysymykset:

Noora Paarto
noora.paarto@teknologiateollisuus.fi

Teams / Helsinki
Tapahtuman aika
-